El ministre australià d'Immigració, Alex Hawke, ha cancel·lat aquest divendres novament el visat del tennista número u del món, el serbi Novak Djokovic, el que dona pas a la seva deportació. Djokovic va arribar el 5 de gener a Melbourne amb una exempció mèdica que li permetia jugar l'Open d'Austràlia sense estar vacunat, encara que després les autoritats d'Aduanes li van cancel·lar el visat i el van detenir fins a la decisió judicial de dilluns a favor del tennista.

Prohibit entrar a Austràlia fins a 2025

Hawke ha cancel·lat el visat del tennista aplicant l'article 133C (3) de la Llei D'Immigració autraliana. El Govern del país estava investigant si Djokovic havia mentit al seu document d'entrada a Austràlia. El número u del món va reconèixer un "error" a l'hora d'omplir el seu formulari i va culpar el seu agent, que va assegurar que no havia viatjat en els 14 dies previs a la seva arribada a Melbourne, quan durant aquell període s'ha descobert ara que va volar de Belgrad a Marbella, tal com ell mateix ha acabat reconeixent.

novak djokovic trofeo open australia europa press

Nole ha guanyat els últims tres Open d'Austràlia / Europa Press

"El meu agent es disculpa per l'error administratiu que va cometre. Va ser un error humà en cap cas deliberat. Vivim temps difícils, enmig d'una pandèmia d'abast global, i aquests errors poden donar-se ocasionalment", va justificar Djokovic a les seves xarxes socials.

La decisió que ara ha pres el ministre d'Immigració pot ser recorreguda per Djokovic, i comporta que el tennista tindria prohibida l'entrada al país durant els propers tres anys. Djokovic va aconseguir dilluns passat el permís d'un tribunal australià per romandre a Austràlia després de recórrer la revocació del seu visat, però el Govern del país mantenia la potestat per expulsar-lo.

Djokovic, inclòs en el sorteig

Els organitzadors del torneig van incloure aquest dijous a Djokovic en el sorteig dels grups, però el ministre australià d'Immigració, Alex Hawke, tenia la potestat de cancel·lar el visat del tennista i expulsar-lo per suposar un risc per a la salut pública.

manifestacion a favor novak djokovic australia efe

Manifestants a favor del tennista a Melbourne, davant l'oficina del seu advocat / EFE

A la seva arribada a Austràlia, Djokovic va dir que no havia viatjat en els últims 14 dies previs, però el cert és que s'havia desplaçat de Sèrbia a Espanya, mentre que al seu país d'origen va concedir una entrevista a un mitjà francès sabent que era positiu de la covid-19.

Djokovic va arribar el 5 de gener a Melbourne amb una exempció mèdica que li permetia jugar l'Open d'Austràlia sense estar vacunat, encara que després les autoritats d'Aduanes li van cancel·lar el visat i el van detenir fins que un tribunal va donar la raó al tennista dilluns passat.

Els escenaris de l'Open

Segons les normes del torneig, si Djokovic ha d'abandonar l'Open abans que es publiqui l'ordre de joc de dilluns vinent, el seu lloc en el quadre serà ocupat pel cinquè cap de sèrie, Andrey Rublev, que al seu torn serà reemplaçat per Gael Monflis, i aquest per Alexander Bublik.

familia novak djokovic rueda prensa open australia efe

Oncle, pares i germà de Djokovic van defensar-lo en una roda de premsa / EFE

En l'hipotètic cas que es retirés després de la publicació de l'ordre de joc prevista diumenge, llavors el seu lloc en el quadre serà ocupat pel jugador que hagi perdut en l'última ronda de classificació. Si ha d'abandonar l'Open quan ja hagi disputat algun partit, el que anés a ser el seu següent rival passaria de ronda sense jugar.