Els problemes amb Frenkie de Jong no cessen. En un inici correcte de temporada del neerlandès, en què Xavi Hernández ha comptat amb ell per un parell de partits de titular, De Jong no assoleix adaptar-se a allò que li demana l'entrenador de Terrassa.

D'altra banda, en la faceta econòmica i institucional, Frenkie de Jong té una de les fitxes més altes de la plantilla, la qual no ha estat rebaixada, cosa que presenta un clar desavantatge a l'hora de combatre la complicada problemàtica del fair play financer

Frenkie de Jong suelo lamenta Barca / Foto: EFE
Frenkie de Jong no es rebaixa el sou / Foto: EFE

Totes les opcions presentades a Frenkie de Jong, frustrades

Durant els darrers mesos es van plantejar moltes alternatives per a Frenkie de Jong. En primer lloc, aquest estiu la junta directiva blaugrana va contemplar una rebaixada del sou de molts futbolistes de la plantilla: els capitans van ser els primers als quals se'ls va demanar aquest ajut, i posteriorment a altres jugadors amb fitxes elevades. Malauradament, no va haver-hi acord amb tothom.

Una altra possibilitat amb Frenkie era la de sortir del club. Mateu Alemany, director de futbol blaugrana, i Jordi Cruyff, secretari tècnic, li van presentar els diversos destins que tenia el migcampista per tota Europa, sent un dels futbolistes amb més mercat de la plantilla. 

Frenkie de Jong arrodillado Gamper barca pumas / Foto: Europa Press
De Jong va estar vinculat a una sortida durant tot l'estiu / Foto: Europa Press

El cas és que Xavi Hernández va voler fer una neteja de plantilla a totes les línies, una reconstrucció que partia de fer incorporacions de primer nivell per recuperar el nivell real del Barça més competitiu i ajudar a trobar sortida a tots aquells futbolistes que havien de marxar, ja fos perquè tenien molt bon mercat i el seu adeu serviria per ampliar marge a la massa salarial, o bé perquè simplement no comptaven amb la confiança del cos tècnic.

La ferma decisió de De Jong

Frenkie de Jong, tot i ser un "jugador fonamental" per a Xavi Hernández, té una mica de tot. No és un descartat, però encara no ha demostrat ser aquell jugador cridat a ser el líder del mig del camp. La seva polivalència i joventut podrien semblar bons arguments perquè Xavi confiï més en ell, però realment aquests elements només van provocar que fos un jugador amb molt bon mercat.

Frenkie de Jong Barca Gamper / Foto: Alejandro García - EFE
Frenkie de Jong, convidat a sortir, va ser un futbolista important per a l'equip de Xavi la temporada passada / Foto: Alejandro García - EFE

Fos o no un dels futbolistes més importants (i salvables) de la temporada passada, el preu de Frenkie (el qual rondava els 80 milions d'euros) era un gran motiu que tenia el Barça per vendre'l i fer caixa. El migcampista de 25 anys tenia ofertes aquest estiu d'equips com el Manchester United o el Chelsea. Finalment, després de la pressió de De Jong a la directiva, el futbolista es va quedar a l'equip de Xavi com un dels més ben pagats de la plantilla.