Inconsistent Espanyol i derrota molt dolorosa per 4-0 al camp del Las Palmas. Els blanc-i-blaus han estat molt desubicats durant tot el partit. Poc joc en equip i molt veure les virtuts del rival. Poca consistència de l'equip, que s'ha vist fracturat per les lesions d'última hora i els inexplicables canvis de Constantin Galca.

L'Espanyol ha sortit molt desconcertat al terreny de joc amb un equip molt diferent del de jornades anteriors. Caicedo i Óscar Duarte no han viatjat per lesió. Víctor Sánchez també s'ha quedat a Barcelona per sanció. I a última hora han caigut per gastroenteritis Fuentes i Rubén Duarte. Un equip molt minvat per afrontar un partit vital.

Mal partit

Arlauskis ha estat una de les sorpreses de la nit en ser el porter escollit per Galca. Ha fet un molt mal partit, ha rebut de nou una golejada, quatre gols, i torna a Barcelona amb mal gust de boca. La defensa ha estat molt fluixa. La solidesa que els havia caracteritzat ha quedat en el record. El Las Palmas ha fet el que ha volgut amb ells.

La línia defensiva no ha estat gaire encertada, i això es veu encara més afectat quan el mig del camp tampoc està fi. Diop, de pivot, ha fet aigües. Feia temps que no vèiem el senegalès perdut, sense tocar gaire pilota i sempre corrent amunt i avall. Les circumstàncies no l'han ajudat perquè Abraham, un dels que més treballa, ha caigut lesionat al principi del partit. Asensio, Hernán Pérez i Burgui no han brillat, i Gerard Moreno no ha tingut pràcticament ocasions.

Canvis desconcertants

Al final de la primera part el Las Palmas s'ha avançat al marcador, i al minut 49 marcava el segon. Galca semblava que apostava fort a la segona part, perquè havent rebut dos gols, Moreno ha marxat per Sylla, i Diop ha deixat el camp per Salva Sevilla, buscant uns perfils purament ofensius. Però el poc equilibri que li quedava a l'Espanyol s'ha esfumat. Un equip molt atacant, però terriblement feble en defensa. A partir d'aquest moment ha arribat el desastre. Dos gols més i poques coses positives a destacar.

L'Espanyol d'aquesta manera segueix amb 37 punts, cinc per sobre la primera posició de descens, però amb un partit menys. Queden tres jornades i seran tres finals. L'equip patirà molt.

L'1x1 de l'Espanyol

Arlauskis (Principiant), Javi López (Transparent), Álvaro (Inestable), Roco (Descol·locat), Victor Álvarez (Insistent), Diop (Reprimit), Abraham (Lesionat), Hernán Pérez (Abatut), Asensio (Desviat), Burgui (Fluix), Gerard Moreno (Sorprès), Joan Jordán (Insuficient), Sylla (Esperançat), Salva Sevilla (Inofensiu).

Alineacions

Las Palmas: Lizoain; Simón, Lemos (Wakaso 66'), Bigas, Dani Castellano; Roque, Vicente Gómez (Hernán 59'), El Zhar, Jonathan Viera, Momo (Valerón 74'); Willian José.

Espanyol: Arlauskis; Javi López, Álvaro, Roco, Victor Álvarez; Diop (Salva Sevilla 59'), Abraham (Joan Jordán 13'); Hernán Pérez, Asensio, Burgui i Gerard Moreno (Sylla 54').

Àrbitre: Mario Melero López

Targetes: Grogues a Simón, Vicente Gómez i Dani Castellano; Diop, Javi López i Roco.

Gols: 1-0 El Zhar 45+1', 2-0 Jonathan Viera 49', 3-0 Bigas 56' i 4-0 Wakaso 75'.