Era el partit d’Ousmane Dembélé. El francès ha estat la llum que ha il·luminat el Barça en la primera part contra el Leganés (3-1) en absència de Leo Messi que li tocava, en un principi, descansar. Amb l’argentí com a espectador de luxe, el ‘Mosquito’ s’ha vestit de superheroi per fer el que ha volgut sobre el terreny de joc.

Dembélé ha confirmat que és un dels futbolistes del moment i el seu caràcter el fa jugar amb tota la comoditat del món. És imprevisible, els rivals no saben el que farà, i aquesta és una de les seves principals amenaces. El partit estava sent rodó, només faltava sentenciar-lo, però una jugada aïllada que ha finalitzat Braithwaite ha donat ales el Leganés.

Oportunitat d'or per Malcom

Calia actuar. L’Atlètic de Madrid havia guanyat el seu partit contra l’Osca i els madrilenys es posicionaven només a dos punts del Barça. Els blaugrana comencen a sentir la pressió, Ernesto Valverde ho nota i és llavors quan mira a la banqueta i veu a Messi. A l’entrenador extremeny li comencen a brillar els ulls.

Dembele Suarez Jordi Alba Barca Leganes EFE

Messi substitueix Aleñá, que ha estat el sacrificat després d’haver mostrat una gran versió, i el ‘10’ blaugrana ha necessitat només set minuts per tornar a avançar el Barça en el marcador. El gol és de Suárez, però l’uruguaià aprofita el refús després del xut de l’argentí. Just uns minuts abans s’ha lesionat Dembélé.

La fortuna no està de la part del francès. La mala sort es recrea amb l’11 i quan a un jugador se li tanquen les portes a un altre se li obren. I en aquest cas, el beneficiat és Malcom. En els minuts que ha estat a la gespa, el brasiler no ha pogut ser vertical i qui ha acabat decidint el partit ha estat el de sempre. Messi ha culminat la victòria amb un gol en l’afegit i ha sentenciat el Leganés. S’ha d’estar pendent de l’abast de la lesió de Dembélé, però en aquest temps que estigui absent, qui ho haurà d’aprofitar és Malcom. Valverde no hi confia gaire i és per això que és una oportunitat d’or per demostrar la seva qualitat. És la seva hora.