Decisió sense precedents del Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Després dels fets succeïts el passat diumenge al camp del València, que han fet la volta al món, la vermella que va rebre el futbolista brasiler del Reial Madrid per agredir Hugo Duro ha quedat anul·lada. A més, la decisió, comunicada a les 22:34 del dimarts 23 de maig, clausura durant cinc partits la graderia Mario Kempes de Mestalla i li imposa una multa de 45.000 euros al conjunt 'che'.

Les imatges del VAR, l'arrel de la decisió sobre la vermella a Vinícius

La decisió del Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol sobre deixar sense efecte la vermella a Vinícius s'ha fonamentat en les imatges que li van oferir a De Burgos Bengoetxea, el col·legiat del partit, des del VAR. El Comitè considera que a l'àrbitre basc no li van oferir totes les instantànies necessàries per poder determinar de forma justa una sanció, ja que durant l'instant de la revisió, l'àrbitre principal no va poder visualitzar a la pantalla del VAR els instants previs al cop de puny de Vinícius. 

"En efecte, el fet que li fos furtada una part determinant dels fets el va abocar a adoptar una decisió arbitrària. I això perquè li va ser impossible valorar de manera adequada allò que va passar, ja que en el procediment necessari per a l'adopció d'aquesta decisió s'hauria produït l'omissió d'un tràmit indispensable perquè aquesta hagués pogut ser legítima i legalment adoptada", explica la resolució, que també ofereix més matisos sobre els fets ocorreguts.s sancions per al València

Les sancions al València

"L'actuació de l'àrbitre del VAR no seria emmarcable en un “error humà”, ja que la imatge que va remetre al col·legiat de la trobada per valorar l'acció produïda va ser totalment parcial, esbiaixada i determinant de l'error del col·legiat en la valoració dels esdevinguts i, amb això, de la injusta expulsió del jugador, convertint l'agredit en agressor, conclou el comunicat del Comitè de Competició d'una RFEF que ja ha decidit que Ingacio Iglesias Villanueva, l'encarregat de dirigir les imatges del VAR de Mestalla, no seguirà la temporada vinent.

Los jugadores del Valencia y Real Madrid se enzarzan tras una agresion de Vinícius / Foto: EFE
Els instants en els quals Vinícius acaba expulsat / Foto: EFE

Però a banda de tot això, que ha sacsejat tot el futbol de Primera Divisió, la decisió sobre els polèmics fets de Mestalla han tingut una greu repercussió per al València, que haurà de pagar una multa de 45.000 euros i haurà de tancar la graderia Mario Kempes de Mestalla durant cinc partits. Una sanció que el Comitè de Competició ha defensat de la següent manera: "Es considera provat que, tal com va reflectir l'àrbitre a la seva acta, va haver-hi crits racistes a Vinícius, jugador del Reial Madrid CF, durant l'esmentat partit, alterant el normal desenvolupament del mateix i considerant-se les infraccions molt greus. El València tindrà ara 10 dies hàbils per interposar un recurs al Comitè d'Apelació.