Al Barça continuen buscant fórmules per poder alliberar massa salarial i, així, poder inscriure en la Lliga els jugadors que falten, entre qui es troben Jules Koundé. Joan Laporta ha estat negociant amb Sergio Busquets i Gerard Piqué, dos dels capitans, la rebaixa del seu salari. Tanmateix, hi ha hagut complicacions i sembla difícil que ara s'arribi a un acord.

La rebaixa salarial de Piqué i Busquets, molt difícil

Gerard Piqué i Sergio Busquets es van oferir a ajudar el FC Barcelona per provar de pal·liar els problemes financers pels quals està travessant el conjunt blaugrana. Malgrat l'activació de les famoses palanques, el Barça n'ha hagut d'activar quatre, el cert és que no s'ha pogut inscriure a la totalitat de la plantilla per problemes amb la massa salarial.

Gerard Pique entrenament Barca / Foto: FC Barcelona
Gerard Piqué durant un entrenament del Barça/ Foto: FC Barcelona

Així doncs, els dos capitans estarien disposats a reduir considerablement el seu sou, amb tal de poder inscriure la resta de futbolistes. Tanmateix, les negociacions amb ambdós jugadors no han arribat a bon port, i ara mateix es troben aturades. No es descarta que es reprenguin les converses, no obstant això, en el club ja estan buscant altres solucions.

En el dia d'avui, l'opció més factible per a Joan Laporta i l'entitat que presideix, passa per la venda de futbolistes. Frenkie de Jong, Sergiño Dest, Pierre-Emerick Aubameyang i Memphis Depay són al mercat i ja se'ls busca una sortida que permeti alliberar espai perquè Koundé pugui disputar minuts en lliga. Encara que ara com ara, l'única sortida probable és la del davanter neerlandès, a la Juventus de Torí.

Busquets celebracion gol Barca Mallorca EFE
Sergio Busquets saluda a l'afició del Barça / Foto: EFE

Les postures són molt distants

Els jugadors, juntament amb els seus agents, es van reunir amb el club amb tal de facilitar un acord. Però no va arribar. El desacord es va produir fa una setmana i no han tornat a parlar. Les postures entre ambdós semblen molt distants i, en el dia d'avui, sembla impossible arribar a un acord. Piqué i Busquets, volen ajudar el club, però creuen que ja han fet un gran esforç.

En el cas del de Badía, el Barça li va proposar una ampliació de contracte per poder diferir el seu salari. Una cosa que xoca amb els interessos de Busquets, que vol posar fi a la seva etapa com a blaugrana el 2023 per marxar a la MLS. L'agent del futbolista va intentar que s'inclogués una clàusula alliberadora que no interessa al club, ja que haurien de computar-ho tot en un any. Així doncs, hauran de buscar noves fórmules.

Joan Laporta cridant enfadat eufòric / Foto: EFE
Joan Laporta cridant eufòric / Foto: EFE

La situació del central de la Bonanova també és complicada, perquè ja ha patit una important rebaixa salarial, en la passada temporada i en aquesta. El defensa està posant tot de part seva i segons informa Mundo Deportivo, la rebaixa seria superior a la desena de milions d'euros, a més va diferir el seu sou perquè el club pogués inscriure Depay i Eric García. El problema és que agent i jugador han exigit garanties de cobrament que el club no li ha donat. Veurem finalment quina solució troba Laporta als seus problemes, però haurà d'apressar-se, el temps apressa i només queden dues setmanes per poder inscriure els que falten.