L'activació de les famoses palanques ha permès a Joan Laporta poder emprendre fitxatges de renom i qualitat per al Barça. Tanmateix, el conjunt blaugrana continua tenint problemes econòmics i és que la Lliga no permet inscriure els nous fitxatges del FC Barcelona. La institució culer té un desfasament de 150 milions d'euros que la Lliga no accepta.

El Barça continua sense poder inscriure

Els problemes econòmics del Barça segueixen l'ordre del dia. Joan Laporta, a través de l'activació de les tres palanques econòmiques, ha aconseguit emprendre fitxatges d'alt llinatge per a un FC Barcelona molt minvat l'última temporada. D'aquesta manera, el president blaugrana ha pogut reforçar la plantilla de Xavi Hernández amb grans traspassos.

Xavi Hernández entrenament Barça / Foto: FC Barcelona
Xavi Hernández durant un entrenament amb el Barça / Foto: FC Barcelona

No obstant això, ha sorgit una nova dificultat a can Barça, la Lliga no permet inscriure les cares noves. L'activació de les tres palanques sembla no ser suficient per a l'entitat presidida per Javier Tebas. Després d'una anàlisi de la documentació presentada pel Barça, per part dels màxims mandataris de la Lliga, s'ha arribat a la conclusió que el conjunt blaugrana n'haurà d'activar una quarta.

Tanmateix, una quarta palanca tampoc no asseguraria res, tal com informa Mundo Deportivo. Tant el club com la Lliga han mantingut reunions constants per buscar una solució. Però el Barça, de moment, no compleix els requisits per poder inscriure els nous fitxatges ni els dos renovats.

Jules Koundé Barça / Foto: FC Barcelona
Jules Koundé posant com a nou jugador del Barça / Foto: FC Barcelona

Aquestes són les xifres de les palanques

Malgrat la gran suma de diners que ha aconseguit ingressar el club amb les palanques, hi continua havent un desfasament de 150 milions d'euros en el balanç del Barça que la Lliga no accepta. Així doncs, segons informa l'esmentat mitjà, Laporta s'haurà de desprendre de 30 milions que li podrien permetre inscriure a les cares noves.

Amb les tres palanques ja activades, el Barça hauria aconseguit ingressar 767 milions d'euros pel 25% de la venda dels drets audiovisuals a Sixth Street. No obstant això, només 517 milions serien ingressos procedents de la venda dels drets per 25 anys. La resta, precisament aquests 150 milions de desfasament, l'inclou el Barça per tenir en propietat els drets a partir del curs 26, la qual cosa no es considera com un ingrés, ja que surt del propi club.

Memphis Depay Barça / Foto: EFE
Memphis Depay durant un partit amb el Barça / Foto: EFE

Joan Laporta, doncs, haurà d'activar la tercera i quarta palanca pel 49% de Barça Studios el que suposaria uns 200 milions d'euros extra. Amb tot, són 717 milions d'euros que el Barça hauria ingressat. Però cal tenir en compte el que deu el conjunt català: 144 milions negatius del límit salarial, una massa salarial de 500 milions i els 150 milions invertits en fitxatges.

Aquí està el quid de la qüestió, encara amb la quarta palanca, Laporta haurà d'aconseguir un ingrés extra d'uns 30 milions perquè les cares noves puguin jugar la Lliga. Per això s'està intentant donar sortida a jugadors com Memphis Depay o Frenkie de Jong, i s'està negociant amb alguns futbolistes per reduir el seu salari. Veurem si, finalment, el Barça aconsegueix encaixar el trencaclosques.