La cursa d’El Corte Inglés celebra enguany les 40 edicions i s’ha presentat sota l’objectiu "d’incrementar el seu esperit més popular, festiu i solidari", amb els gestos de rerefons i agraint el paper de les dones. I la tradició solidària no s'amaga i se segueix repetint des del 1986, aquesta vegada al costat de Pallapupas, en un 8 d’abril que s’espera que es tenyeixi de vermell.

Una cursa de dones i de luxe

Com ja és normal des de l’any 1993, la cursa ha adoptat una sèrie de padrins famosos. En aquesta edició ja han encoratjat a inscriure’s Luis Suárez, Mireia Belmonte, David López, Àlex Granell, Sergio Dalma i Noemí Galera. Tots ells fan costat a una de les carreres populars referència a Catalunya, Europa i també a nivell mundial.

La cursa tindrà un recorregut de 10.766 metres i passarà per la pista d’atletisme de l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Des del 1979 que es va repetint amb èxit rere èxit. La cursa d’El Corte Inglés està dins el TOP3 mundial en nombre de participació i lidera el rànquing europeu. L’any passat van ser 58.870 corredors inscrits, i enguany es pretén tornar a vorejar els 60.000.

Jordi Romañach, el director de relacions institucionals d'El Corte Inglés a Catalunya, ha volgut destacar durant la seva presentació el rellevant paper de les dones. En l’edició del 2017 van participar 1.600 dones més que homes i assolint el 51%. Va ser la primera vegada amb més dones que homes competint. Unes dades que no fan més que destacar una igualtat que comença a consolidar-se també en el món de l’esport.

Presentació Cursa El Corte Inglés 2018 Bernat Aguilar

'Els 40 passen de pressa i corrents', però també passa molt ràpid el temps d’inscripció. De moment i després de pocs dies des que tothom es pot apuntar de manera gratuïta, ja s’apropen als 5.000 inscrits. A recordar que el màxim dels atletes de xip groc són 10.000 corredors.

Per a inscriure's hi ha temps fins el divendres abans de la cursa a la nit. Per tant, fins el dia 6 d'abril tothom encara s'hi pot apuntar.

Pallapupas s’adhereix a la cursa

I aquest 2018 l’entitat solidària adherida a la cursa d’El Corte Inglés serà Pallapupas. L’organització que ajuda a través de l’humor i el teatre a pacients i familiars de nens hospitalitzats i també de més grans nassos vermells. Per cada dorsal que es reculli hi haurà un regal d’un nas vermell, per ser solidaris i que la cursa s’acabi tenyint de color vermell.