El cas Neymar va començar l'any 2013 i a dia d'avui encara segueix. El fitxatge del jugador brasiler pel Barça no ha fet més que portar mal de caps, alguna dimissió i la reobertura dels casos.

16 de juliol de 2019

Neymar ha aconseguit que l’empresa Teisa no tiri endavant la demanda contra ell i el club que tenia interposada des que es va descobrir tot l’escàndol del seu fitxatge.

28 de juny de 2019

L'Audiència Nacional ha decidit enviar a un jutjat de Barcelona el judici contra el futbolista Neymar i els seus pares per suposats delictes de corrupció i estafa en el fitxatge del jugador el 2013 pel Barça, segons han informat fonts jurídiques.

10 de juny de 2019

Neymar Jr i els seus pares han demanat a l'Audiència Nacional, a través dels seus advocats, que el judici per suposats delictes de corrupció i estafa en el fitxatge pel Barça a l'any 2013 se celebri a Barcelona.

28 de gener de 2019

Els problemes judicials del Barça segueixen el seu curs i l'afer per la clàusula de renovació de Neymar Jr es resoldrà finalment dos mesos més tard del previst inicialment. Per al 31 de gener estava marcat el judici laboral entre les dues parts, però el Tribunal de Justícia de Catalunya ha suspès el judici i l'ha posposat per al proper 21 de març.

27 de novembre de 2018

Un grup de sòcies i socis del Barça reaccionen en l'anomenat cas Neymar 2, que tindrà lloc a l'Audiència Nacional. L'acció dels aficionats culers ha estat personar-se en el procés amb la finalitat de "protegir el club". I el primer pas ha estat presentar un escrit per personar-se en el procediment judicial.

Neymar celebracio final barça psg champions efe

EFE

31 d'octubre de 2018

Fonts de l'Audiència Nacional han informat que un tribunal compost per tres magistrats jutjarà el jugador i el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, per delictes de corrupció i estafa envers el fons brasiler DIS, que en el moment del fitxatge del brasiler disposava d'un 40% dels seus drets federatius.

19 de juny de 2017

Florentino Pérez ha estat cridat a declarar pel cas Neymar 2. Concretament serà cridat en qualitat de testimoni pel grup inversor DIS, que comptava amb el 40% dels drets del futbolista brasiler.

4 de maig 2017

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha obert judici oral contra el davanter brasiler Neymar da Silva, els seus pares, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, el seu predecessor Sandro Rosell i, com a persones jurídiques, el FC Barcelona i el Santos per estafa i corrupció en els negocis.

27 d'abril 2017

L'Audiència Nacional confirma el processament del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, pel fitxatge per part del club de Neymar.

20 de febrer 2017

L'Audiència Nacional confirma el rebuig dels recursos interposats pel Barça pel cas Neymar 2 i envia el club a judici. Desestimats també els recursos del Santos, l'empresa N&N i Nadine, mare del futbolista.

Neymar Jr Barça Ciutat Esportiva   EFE

EFE

14 de desembre 2016

El Barça, la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat ratifiquen l'acord al qual van arribar al mes de juliol pel cas Neymar 1.

23 de novembre 2016

La Fiscalia demana dos anys de presó per a Neymar pels delictes de corrupció i estafa, i imposa una multa de 10 milions d'euros per estafa al fons DIS, posseïdor del 40% drets federatius del jugador. També es demanen cinc anys de presó per a l'expresident del Barça, Sandro Rosell, i es condemnen el mateix Barça, el pare i la mare del futbolista.

22 de novembre 2016

L'Audiència de Barcelona ha decidit desestimar el recurs que van interposar Joan Laporta i altres socis contra el pacte de conformitat entre Barça i Fiscalia pel cas Neymar.

8 de novembre 2016

El Ministeri Públic no veu indicis delictius que apuntin a la participació de Josep Maria Bartomeu en les irregularitats que van inflar el cost del fitxatge fins a 83 milions d'euros, per tant, no té previst acusar el president del FC Barcelona.

7 de novembre 2016

La Junta Directiva del Barça ha decidit interposar un recurs contra la interlocutòria del jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, per l'últim capítol del cas Neymar. El Barça ha confessat "sorpresa i total disconformitat" en la proposta de processament de Neymar, els seus pares, l’expresident Sandro Rosell, el president Josep Maria Bartomeu i el mateix club com a persona jurídica.

Bartomeu Barça EFE

EFE

7 de novembre 2016

El jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, proposa jutjar Neymar, els seus pares, el Barça, Josep Maria Bartomeu, Sandro Rosell, el Santos i Odilio Rodrigues Filho.

29 d'octubre 2016

La Junta Directiva del Barça és ratificada en la seva gestió per l'Assemblea General Ordinària després del polèmic acord de conformitat pel cas Neymar on es declarava el club com a culpable de dos delictes fiscals.

7 d'octubre 2016

La Fiscalia demana al jutge que processi Neymar, el seu pare, l'expresident del Barça Sandro Rosell, el FC Barcelona i el Santos pels delictes de corrupció i estafa.

28 de setembre 2016

Neymar denuncia l'Estat brasiler per la filtració a la premsa del procés administratiu obert en contra seu al país, relatiu a una acusació d'evasió d'impostos.

23 de setembre 2016

L'Audiència Nacional ordena al jutge José de la Mata reobrir el cas Neymar.

Neymar Barça Celta EFE

EFE

15 de setembre 2016

La Lliga de Futbol Professional obre un expedient informatiu al Barça.

12 de juliol 2016

El jutge envia el Barça  a judici pel cas Neymar per donar la conformitat a l’acord al qual han arribat les parts i pel qual Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu.

11 de juliol 2016

El Barça signa l'acord pel pagament en el cas Neymar a la seu de l'Audiència Provincial de Barcelona.

8 de juliol 2016

El jutge De la Mata de l'Audiència Nacional decideix arxivar el cas DIS després de l'acord amb el Barça.

29 de juny 2016

El Barça admet la culpabilitat per evitar un "judici de risc".

Neymar Barça Efe

EFE

27 de juny 2016

La Fiscalia  sol·licita al jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona que desestimi la petició de l'expresident del Barça, Joan Laporta, de personar-se com a acusació particular en el cas Neymar.

14 de juny 2016

Joan Laporta amenaça amb presentar una moció de censura a la junta directiva, al·legant que "s'ha de defensar l'honorabilitat i dignitat del club".

13 de juny 2016

La Junta Directiva del Barça accepta que van cometre un delicte i hauran de pagar una multa de 5,5 milions d'euros "per un error de planificació fiscal als exercicis del 2011 i 2013".

10 de juny 2016

Pacte entre la Fiscalia i el Barça, que exonera Neymar, Rosell i Bartomeu.

7 de juny 2016

La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana portar a judici Neymar i el seu pare per delicte de corrupció, dins el cas DIS. Demana que s’estengui a Rosell, el Barça, el Santos i retira l’acusació contra Bartomeu.

Bartomeu Sandro Rosell EFE

EFE

15 de març 2016

Andoni Zubizarreta declara davant l'Audiència, pel cas DIS, que va ser el president Sandro Rosell qui va gestionar tota l'operació. També diu el mateix l'exdirector general del Barça, Antoni Rossich.

11 de març 2016

L'Audiència Provincial de Barcelona accepta els recursos presentats pel Barça, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell. El cas passa a la jurisdicció de Barcelona.

1 de març 2016

Andre Cury, home del Barça al Brasil declara en el cas DIS davant el jutge José de la Mata, afirmant que va ser Sandro Rosell qui va dirigir tota la negociació amb el Santos.

16 de febrer 2016

Javier Faus declara davant del jutge de la Mata que va ser Sandro Rosell qui va negociar directament amb el pare del jugador, dins el cas DIS.

5 de febrer 2016

La justícia brasilera arxiva la denúncia del 27 gener pel evasió fiscal.

Neymar Barça Leganés gol EFE

EFE

2 de febrer 2016

Neymar declara a l'Audiència i assegura que els contractes són cosa del seu pare.

1 de febrer 2016

Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell s'acullen al dret a no declarar.

27 de gener 2016

La Fiscalia brasilera denúncia Neymar, el seu pare, Bartomeu i Rosell per evasió fiscal i falsificació documents mercantils.

13 de gener 2016

El jutge José de la Mata cita a declarar Neymar, els seus pares, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell arran de la querella presentada per DIS.

8 de gener 2016

La Fiscalia de l'Audiència demana imputar Neymar per estafa arran de la querella presentada per DIS.

Neymar Celtic 2013 EFE

EFE

29 d'octubre 2015

L'Audiència rebutja els recursos de Neymar i Bartomeu per estafa contra la querella presentada per l'empresa DIS.

17 de juny 2015

El jutge de l'Audiència José de la Mata, admet a tràmit la querella per estafa i corrupció interposada per l'empresa DIS, propietària del 40% drets federatius de Neymar.

23 de març 2015

El fiscal sol·licita 2 anys i tres mesos de presó i multa de 3,83 milions a Bartomeu; 7 anys i tres mesos i multa de 25,15 milions a Rosell; i una multa de 22,2 milions al Barça.

13 de març 2015

El jutge Ruz desestima la sol·licitud de traslladar el cas a un jutjat de Barcelona i proposa jutjar Bartomeu, Rosell i el Barça per frau fiscal.

11 de març 2015

El Barça sol·licita traslladar el cas a l'Audiència Provincial de Barcelona.

cas neymar EFE

EFE

27 de febrer 2015

La Fiscalia sol·licita al jutge que iniciï els tràmits per portar a judici a Bartomeu.

13 de febrer 2015

Bartomeu declara davant del jutge i responsabilitza Rosell dels contractes de Neymar.

3 de febrer 2015

La Fiscalia sol·licita al jutge Ruz que iniciï els tràmits per imputar el president del Barça, ​​Josep Maria Bartomeu, per un delicte fiscal en l'exercici de 2014.

22 d'octubre 2014

Jordi Cases retira la demanda pel cas Neymar.

26 de setembre 2014

El jutge Ruz rebutja ampliar la querella contra Josep Maria Bartomeu i Javier Faus.

Bartomeu balanç temporada EFE

EFE

29 de juliol 2014

Jordi Cases amplia la querella a Bartomeu i Faus.

22 de juliol 2014

Sandro Rosell declara davant jutge Ruz.

27 de febrer 2014

L'Agència Tributària es persona a la causa contra el delicte fiscal pel fitxatge de Neymar.

20 de febrer 2014

El jutge Ruz imputa el Barça per presumpte delicte fiscal.

19 de febrer 2014

La Fiscalia demana imputar el Barça per delicte fiscal en el fitxatge de Neymar.

18 de febrer 2014

El jutge accepta al sindicat Manos Limpias com a acusació particular previ pagament de 60.000 euros de fiança.

Neymar gràcies Johan Efe

EFE

17 de febrer 2014

El jutge del tribunal de Sao Paulo desestima recurs del Santos per accedir als contractes de Neymar amb NN Consulting Neymar Sports i Sports Marketing.

11 de febrer 2014

El sindicat Manos Limpias presenta un querella contra Rosell, Bartomeu, Faus i el pare de Neymar.

24 de gener 2014

Jordi Cases decideix retirar la querella.

24 de gener 2014

Josep Maria Bartomeu explica tota l'operació Neymar.

23 de gener 2014

Dimiteix Sandro Rosell. Pren el càrrec Josep Maria Bartomeu, vicepresident esportiu i signant, com a tal, en alguns dels contractes de Neymar.

22 de gener 2014

El jutge Ruz admet a tràmit la querella presentada contra Sandro Rosell.

21 de gener 2014

Sandro Rosell surt en roda de premsa amb el portaveu Toni Freixa.

10 de gener 2014

La Fiscalia demana al jutge que admeti a tràmit la querella contra el president del Barça, Sandro Rosell.

27 de desembre 2013

Freixa envia un burofax a Cases anunciant-li que el club li demandarà per danys i perjudicis.

23 de desembre 2013

El Barça lliura mitjançant Toni Freixa la documentació sol·licitada a l'Audiència. Són contractes signats entre el 2011 i el 2013 i les memòries econòmiques dels anys 2011, 2012 i 2013.

18 de desembre 2013

El jutge de l'Audiència demana els contractes al Barça i es declara competent en l'assumpte.

9 de desembre 2013

El president del Barça Sandro Rosell afirma estar tranquil en l'acte de presentació de la campanya Som el que mengem de la Fundació del Barça. El portaveu de la junta, Toni Freixa, considera que "és una denúncia temerària i infundada que perjudica la imatge del Club".

6 de desembre 2013

Jordi Cases, membre de Go Barça, presenta querella contra Sandro Rosell per distracció de 40 milions euros a l’Audiència Nacional.

20 de novembre 2013

El Barça rep un burofax de membres del Go Barça reclamant una explicació sobre el cost total del fitxatge de Neymar. Segons Go Barça el preu va ser de 74 i no 57 milions d’euros.

26 de maig 2013

El Barça fitxa Neymar.

Basc catala