El Barça, la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat han ratificat l'acord al qual van arribar al mes de juliol pel cas Neymar. En una vista oral celebrada a l'Audiència de Barcelona les tres parts implicades han ratificat l'escrit de conclusions i conformitat en relació al procediment obert per frau fiscal en la contractació del jugador.

Dins el cas Neymar 1, el club blaugrana admet haver defraudat 9,1 milions d'euros a Hisenda entre els exercicis del 2011 i el 2013. El Barça no va pagar la retenció corresponent i ara accepta pagar 5,5 milions d'euros de multa amb l'exculpació de l'expresident Sandro Rosell i l'aleshores vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu.

Aquest acord quedarà homologat en la sentència que dictarà l’Audiència Provincial de Barcelona d'aquí pocs a dies, que tancarà definitivament el procediment del cas Neymar 1, reobert després de l'al·legació de Joan Laporta, Rafael Yuste i vuit socis més, que es va desestimar el passat 22 de novembre.

Després de tot, l'acord es repeteix al ja acordat anteriorment i és el final definitiu del primer dels conflictes arran del fitxatge de Neymar pel Barça. Cal recordar que tot va començar el desembre de l'any 2013 i haurà durat, en el cas de no tornar-se a reobrir, tres anys. Ara només falta per tancar el cas Neymar 2, amb els delictes de corrupció i estafa pel conflicte amb el fons DIS.