El cas Neymar es torna a reobrir i els problemes tornen a arribar des de la justícia espanyola. El jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, ha proposat jutjar Neymar, els seus pares, el Barça i el president Josep Maria Bartomeu com també l'expresident Sandro Rosell. Els motius són per delictes relacionats amb el fitxatge del jugador brasiler pel club blaugrana que provenen d'una querella interposada per l'empresa DIS i per estafa.

El magistrat de l'Audiència Nacional acorda la transformació en procediment abreujat de la investigació pel fitxatge del davanter blaugrana arran de la querella de l'empresa brasilera. El titular del Jutjat Central d'Instrucció número cinc dóna deu dies a les acusacions per sol·licitar l'obertura del judici oral a partir d'un escrit d'acusació o el sobreseïment de la causa.

Què demana el jutge?

De la Mata distingeix tres grups en dues demandes diferents. En el pitjor dels casos, proposa jutjar per "corrupció entre particulars" i per "estafa impròpia" l'actual president del Barça, Josep Maria Bartomeu, l'expresident de l'entitat blaugrana, Sandro Rosell, i el mateix club.

Només amb una proposta de judici per un delicte de "corrupció de particulars" hi implica Neymar, els seus pares (Neymar da Silva i Nadine Gonçalves) i l'empresa N&N (de propietat dels pares del jugador amb l'objectiu de ser una agència professional per a l'esport).

El jutge de l'Audiència Nacional acaba incrementant el nombre d'implicats sumant-hi el Santos (club d'origen de Neymar) i Odilio Rodrigues Filho (que va actuar com a dirigent del Santos). En aquests dos casos proposa el judici per "estafa impròpia".

En capítols anteriors

El passat mes de juliol el Barça ja va arribar a un acord amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat per tancar un dels molts problemes arribats arran del fitxatge del jugador brasiler. El pacte exonerava Josep Maria Bartomeu i Rosell de qualsevol responsabilitat, mentre que el club assumia dos delictes fiscals (2011 i 2013) pagant, a més, una multa de 5,5 milions d'euros.