Neymar ha denunciat l'Estat brasiler per la filtració a la premsa del procés administratiu obert en contra seu al país, relatiu a una acusació d'evasió d'impostos. La denúncia va ser interposada pel jugador del Barça davant un tribunal federal de Brasília el maig passat i la causa ja està vista per a sentència, segons els documents disponibles en el web de la cort.

Per mitjà de la denúncia, Neymar demana una indemnització i exigeix a l'Estat que adopti "mesures eficaces" per evitar noves filtracions i que informi què està fent per investigar i castigar els implicats en les filtracions ocorregudes. En rebre la denúncia, el jutge Eduardo Santos da Rocha Penteado va considerar que hi ha indicis que suggereixen que la premsa va tenir accés a informacions secretes del procés administratiu obert contra Neymar "de forma prematura, és a dir, abans fins i tot que els interessats fossin notificats".

El cas es refereix a la suposada evasió de 63,6 milions de reals (uns 20 milions de dòlars) en concepte d'impostos no declarats per Neymar entre els exercicis fiscals del 2011 i 2013, en relació amb el seu fitxatge pel Barcelona. El Fisc brasiler exigeix a Neymar el pagament de 188,8 milions de reals (uns 59 milions de dòlars) pels impostos evadits i en concepte de multa. Segons la denúncia, Neymar va declarar els diners que va percebre pel seu fitxatge pel Barcelona com a guanys de les seves empreses, que tributen una taxa menor, i no com un benefici de la seva feina, que hauria estat la fórmula correcta.