L'Audiència Nacional va confirmar el passat divendres el rebuig dels recursos interposats pel Barça el passat mes de novembre pel cas Neymar 2. Desestimats també tres recursos més: del Santos, l'empresa N&N i Nadine, mare del futbolista.

La sentència obligarà a declarar davant del jutge els quatre afectats pel rebuig dels recursos, entre ells el Barça, per estafa i corrupció entre particulars. El judici s'haurà de celebrar aquest 2017, però a hores d'ara no hi ha data fixada pel jutge a causa que encara queden per resoldre els recursos presentats per Josep Maria Bartomeu i el mateix Neymar, que es resoldran en els propers dies.

Entre l'escrit s'ha explicat que la mare de Neymar seguirà encausada per corrupció entre particulars: "Hi ha nítids indicis de participació delictiva de la investigada (...) com una peça més de la trama presumptament delictiva desbaratada, a partir de la qual es va possibilitar la contractació irregular que presumptament va produir substancials beneficis als principals investigats, en detriment del patrimoni de les entitats querellants".

Cas Neymar 2

El cas fa referència al procés judicial entre el DIS i el club blaugrana (cas Neymar 2) que va començar amb una querella del fons d’inversió el mes de juny del 2015. DIS, amb un 40% dels drets federatius de Neymar, va denunciar haver patit un perjudici econòmic pel precontracte que havia firmat el Barça amb el Santos de 40 milions d'euros. L'acord deia que el jugador arribaria al club blaugrana com a agent lliure el 2014, i tenint una penalització de 40 milions més 10 en el cas que marxés a un altre equip. "En impedir que el jugador entrés en el mercat d'acord amb les regles de la lliure competència, de manera que s'obtingués una major quantitat econòmica pel traspàs", sentencia l'Audiència Nacional.

Aquest segon cas havia arribat a una proposta de processament de Neymar, els seus pares, l’expresident Sandro Rosell, el president Josep Maria Bartomeu i el mateix club com a persona jurídica, a més del Santos, l'empresa N&N i Nadine. El passat novembre el Barça va manifestar la seva "sorpresa i total disconformitat" en la proposta del jutge José de la Mata. També van manifestar que havien quedat especialment "estupefactes" pel fet d'haver-se reobert un cas que el magistrat va decidir sobreseure el passat mes de juliol del 2016.

Precisament el cas es torna a reobrir en un moment clau de la temporada del Barça i quan l'equip està més qüestionat. A les males sensacions esportives, torna a reobrir-se el capítol judicial.