L'esperpent que s'ha viscut aquest divendres al matí, en què en poques hores Carles Tusquets ha convocat i desconvocat una reunió amb Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa per tractar per enèsima vegada el tema d'Eric Garcia, té una explicació: l'obcecació del president de la Junta Gestora per fitxar el central del Manchester City ha acabat per generar una crisi entre els mateixos membres de la Comissió.

De la insistència de Víctor Font per Eric Garcia a l'intercanvi epistolar entre Tusquets i Laporta

Després que en l'última reunió entre Tusquets i els 3 candidats a la presidència no hi hagués quòrum sobre la contractació d'Eric Garcia, semblava que el tema estava tancat. Víctor Font, però, va convocar una roda de premsa per insistir en dur a terme el fitxatge, al·ludint les demandes del cos tècnic i unes condicions immillorables, una insistència que va reobrir el debat.

Joan Laporta firmes eleccions Jordi Play

Joan Laporta, després d'una de les reunions amb Carles Tusquets / Jordi Play

Seguidament, va sortir a la llum l'intercanvi de cartes entre Joan Laporta i Carles Tusquets, en què el candidat li demanava al president de la Gestora que no s'extralimités de les seves funcions, recordant-li que en un futur la Comissió s'hauria de responsabilitzar si es decidia per completar un fitxatge, una decisió que no li correspon. La carta no va agradar a Carles Tusquets, que va respondre amb duresa, considerant que Joan Laporta anteposava els seus interessos als del Barça i deixant anar que, si per ell fos, el fitxatge d'Eric Garcia s'hauria dut a terme.

Una reunió de convocatòria efímera

Finalment, a tres dies perquè es tanqui el mercat de fitxatges, Carles Tusquets ha tornat a convocar a una reunió els candidats, amb el tema d'Eric Garcia damunt de la taula, i amb la presència de Ramon Planes, secretari tècnic del club. Tot semblava indicar que s'anava a pressionar per fitxar ara el central del City, un jugador que el 30 de juny queda lliure.

 

Tusquets Comissió Junta Gestora Barça FC Barcelona

Discrepàncies entre els membres de la Junta Gestora del Barça / FC Barcelona

Si la convocatòria ja ha generat enrenou, la polseguera s'ha multiplicat quan poc després s'ha anunciat que la reunió quedava cancel·lada, sense motiu aparent. En un primer moment, ha circulat per les xarxes que un dels candidats havia rebutjat participar en la reunió, un rumor fals, ja que els 3 candidats ja havien confirmat la seva presència en la trobada.

Seguidament, Carles Tusquets ha fet acte de presència a les portes del Círculo Ecuestre de Barcelona, on anava a participar en un col·loqui, un acte que anava a ser retransmès en directe per internet fins que ahir a la nit es va anunciar que seria privat. A la seva arribada, el president de la Junta Gestora, que s'ha presentat amb una mascareta del FC Barcelona, ha estat qüestionat per la cancel·lació de la reunió, preguntes a les que ha respost amb frases curtes: "No hi ha discrepàncies", "estem gestionant perfectament el club", "pregunteu-li als candidats".

Crisi interna a la Junta Gestora del Barça

El cert és que Eric Garcia no fitxarà, teòricament, pel FC Barcelona en aquest mercat d'hivern perquè hi ha membres de la Junta Gestora -formada, a més de pel president, per Joan Ramon Ramos, Joan Lluís Garcia, Josep Maria Mir, Miquel Lladó, Josep Maria Xercavins i Àlex Tintoré- que no estan d'acord amb l'obcecació de Carles Tusquets en el tema. Hi ha divergències, que ja van començar quan el president de la Comissió va opinar en públic sobre el futur de Messi, ja que no tots els membres creuen que sigui una bona idea tancar un fitxatge que entre fixos i variables s'acostaria als 10 milions d'euros per un jugador que en 4 mesos queda lliure. I menys quan no hi ha quòrum entre els 3 candidats i quan no sigui una decisió que hagi de prendre una Junta Gestora.

I encara queden 5 setmanes per a les eleccions.

 

Imatge principal: Carles Tusquets, president de la Junta Gestora del Barça / Sergi Alcàzar