Un dels temes importants de la reunió feta aquest dimecres entre Carles Tusquets i els 3 candidats a la presidència, Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, era la incorporació d'Eric Garcia, central del Manchester City que acaba contracte el 30 de juny. Com ja va succeir en la primera reunió, Laporta i Freixa s'han mostrat contraris a fer ara un desemborsament econòmic per un jugador que l'1 de juliol vindrà gratis, i menys en la delicadíssima situació econòmica que travessa en aquests moments el club. "Eric García? La gestora decidirà dimarts. Jo dic que esperem a final de temporada. Parlen de lligar-lo ara i portar-lo a l'estiu", ha afirmat Joan Laporta en acabar la reunió. "És una cosa que es decidirà dimarts vinent en una reunió de la Comissió Gestora, per fitxar-lo a final de temporada, quan arriba lliure", ha dit per la seva part Toni Freixa.

La nota discordant l'ha protagonitzat Víctor Font, que malgrat admetre que és complicat que el Barça faci ara l'operació, ha insistit a negociar el fitxatge d'Eric Garcia per a aquest mercat d'hivern. "La Junta Gestora vol tancar el fitxatge perquè vingui al final de la temporada. Si l'operació es fa, he demanat que hi hagi un últim intent per si amb pocs diners podem satisfer les necessitats del tècnic".

Joan Laporta Maria Contreras Coll

Joan Laporta, atenent els mitjans de la comunicació / Maria Contreras

Koeman participa a la reunió

La gran sorpresa de la reunió d'aquest dimecres ha estat la participació de Ronald Koeman, que ha estat present una mica més de 10 minuts. "Koeman ha estat molt elegant i ha entès la situació", ha explicat Laporta. I és que l'entrenador holandès s'ha interessat per l'operació, però en cap moment no ha exigit la necessitat de fitxar tant sí com no Eric Garcia ara. "Ha estat una conversa cordial amb Ronald Koeman, per parlar de la situació de l'equip, però sense que ell ens hagi demanat que fem aquesta contractació", ha afegit Freixa.

Tot apunta, doncs, que dimarts vinent la Comissió Gestora intentarà tancar el fitxatge d'Eric Garcia per a la pròxima temporada, atenent la petició del propi jugador, que l'estiu passat ja es va quedar a les portes de tornar al Barça. Sense diners per realitzar el fitxatge, el central va acceptar no renovar el seu contracte amb el Manchester City, per facilitar el seu aterratge al Camp Nou. Ara, és clar, el jugador tem que una lesió acabi trencant el seu somni de fitxar pel Barça, per la qual cosa, en tractar-se en una incorporació de consens, la lògica apunta que el més normal és que es pacti el seu fitxatge per a l'1 de juliol el més aviat possible.

 

Imatge principal: Eric Garcia, en un partit del Manchester City / @ManCityCatala