Víctor Font compareix el dia després que el Barça fes oficial la nova data de les eleccions, però més enllà del calendari electoral que es presenta, se centra en parlar d'Eric Garcia. El Barça econòmicament està molt tocat, no té diners, però el candidat a les eleccions a la presidència blaugrana creu que s'ha de fer un esforç i que ha d'arribar al club aquesta setmana.

Prioritat amb Eric Garcia

Eric Garcia, defensa format a la Masia i actualment al Manchester City de Pep Guardiola, acaba contracte al final d'aquesta temporada, però Ronald Koeman el vol ja. I Font també creu que "la situació és greu", parlant a nivell econòmic, i afegeix que "és responsabilitat de qui governa intentar tenir la plantilla més competitiva possible".

Víctor Font EFE

Víctor Font parlant durant la compareixença de premsa / EFE

I ha anunciat que han fet el pas i han sondejat el City per arribar a una entesa per al possible fitxatge d'Eric Garcia en aquest mes de gener. "Les gestions que hem fet ens permeten entendre que la incorporació d'Eric Garcia és possible". I fa una demanda: "Tenint en compte que Koeman i la nostra estructura esportiva creuen que és clau, demanem a la junta gestora que incorpori Eric Garcia". Fent una exigència, tot i que Font no ho reconeix com a tal, demana al club i als altres candidats, Joan Laporta i Toni Freixa, que "d'una vegada per totes posem els interessos del club per davant, deixem-nos d'electoralismes".

A tot això, també ha detallat l'acord al qual es podria arribar: "El Manchester City estaria disposat a acceptar 3 milions d'euros fixos més variables". I recorda que "és menys d'un terç del que el Barça va oferir fa quatre mesos". A més, Font defensa aquesta contractació perquè aquests 3 milions no es pagarien "fins temporada vinent", ja que "se'l pot fitxar ara sense pagar res" i "ens consta que el jugador podria estar disposat a no cobrar sou aquest final de temporada".

Víctor Font està convençut que Eric Garcia ha de ser del Barça aquesta setmana abans que el proper diumenge a les dotze de la matinada es tanqui el mercat de fitxatges. Però reconeix que "no hi ha acord formal perquè som candidats", i no és president amb les funcions de negociar. El cost que li podria costar al Barça aquesta temporada, segons confirma Font, serien 230.000 euros.

Gravetat econòmica al Barça

"Si tot hagués anat bé ja tindríem president i junta directiva", destaca. I tot i l'ajornament, Font recalca que "la situació del club demana que tinguem president i junta directiva el més aviat possible".

També ha destacat que econòmicament, i després de fer-se públic els últims comptes anuals amb els quals es van tancar la temporada passada, que són "d'una gravetat important". Font afirma que "el més complicat és el deute a curt termini, que requereix una actuació urgent". Destacant en aquest punt "la reestructuració de les despeses. Sobretot la massa salarial del primer equip de futbol".

 

Imatge principal: Víctor Font durant la roda de premsa / EFE