El proper dilluns dia 4 de maig comença la fase 0 de la desescalada a tot Espanya i els esportistes professionals i federats podran tornar a entrenar-se però de manera individualitzada. Aquesta bona notícia en clau futbol, que apropa una mica més el retorn de la Lliga Santander, té un nou contratemps. Els equips no tornaran a la feina el dia marcat. Els test de coronavirus s'han de fer abans de l'inici dels entrenaments i per aquest motiu hi haurà un retard.

La Lliga de Futbol Professional ja ha comunicat aquest dimecres als 42 clubs que conformen les lligues de Primera i Segona Divisió el nou protocol, que abans haurà d'aprovar el Ministeri de Sanitat. I com estava previst, abans de tornar a la feina s'han de fer els test de la Covid-19.

Els test estan prevists que es facin entre el dimarts dia 5 i el dijous 7, i sabent que triguen 48 hores en sortir els resultats, l'inici de la feina dels clubs de futbol serà previsiblement a mitjans-finals de la setmana vinent.

Barça entrenament FC Barcelona

Tot i això, encara res és definitiu perquè l'última paraula la té el Ministeri de Sanitat. Primer han d'aprovar els test massius als futbolistes i després el protocol per tal que hi hagi un retorn amb les màximes garanties sanitàries possibles, tal com volen els futbolistes.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.