La Comissió Gestora del Barça ha convocat oficialment les eleccions a la presidència per al proper 24 de gener. Seran unes eleccions amb un caràcter excepcional a causa de la pandèmia del coronavirus, que se celebraran en deu seus diferents.

Segons explica el club blaugrana, les eleccions estan condicionades "per l'excepcionalitat derivada de la pandèmia de la COVID-19" i per la qual cosa "s'organitzaran seguint, en tot moment, les disposicions i les indicacions de les autoritats sanitàries per protegir la salut i garantir la seguretat dels votants". Per aquest mateix motiu, les eleccions se celebraran, per primera vegada en la història, en deu seus electorals: Camp Nou-Barcelona, ​​Girona, Tarragona, Tortosa, Lleida, Madrid, València, Sevilla, Palma i Andorra la Vella.

aficionats barça camp nou efe

El Camp Nou tancat amb dos aficionats mirant l'estadi des de fora / EFE

D'aquesta manera el club vol facilitar i fomentar la participació, limitant la mobilitat de les persones i alhora reduir les aglomeracions. "Hi haurà un cens electoral per seu, de manera que els socis només podran anar a votar a l'escola que se'ls assigni en funció del codi postal de residència", s'assegura en el comunicat. També hi haurà recomanacions per votar en diferents franges horàries per evitar aglomeracions i cues de votants.

Com és normal des de l'arribada de la pandèmia, l'assistència a la votació s'haurà de fer protegit amb mascareta i atenent les indicacions que es facilitaran en cada seu.

Tusquets Comissió Junta Gestora Barça FC Barcelona

La Comissió Gestora del Barça presida per Carles Tusquets / FC Barcelona

Més de 100.000 socis del Barça amb dret a vot

En els propers dies el Barça obrirà una pàgina web amb tota la informació electoral, especialment pel que fa al cens, que es podrà consultar en línia. El total d'electors s'aproxima als 110.000, tot i que aquesta setmana es concretarà el nombre exacte de socis amb dret a vot. El 93% dels votants viu a Catalunya, un 4% a Espanya i un 3% a l'estranger.

Fins a dia d'avui, i no s'esperen sorpreses, nou socis del Barça són els precandidats per a aquestes eleccions: Joan Laporta, Víctor Font, Toni Freixa, Xavi Vilajoana, Agustí Benedito, Emili Rousaud, Jordi Farré, Lluís Fernández-Alà i Pere Riera.

Presentacio seu Joan Laporta 2 Sergi Alcazar

Joan Laporta durant la presentació de la seva seu / Sergi Alcàzar

El calendari electoral

  • 16 de desembre: publicació de l'anunci oficial de la convocatòria
  • 16 de desembre: sorteig públic per a l'elecció dels membres de la Junta i de la Mesa Electoral. 10 hores, Auditori 1899
  • 22 de desembre: constitució Junta i Mesa Electoral
  • 23 de desembre: sol·licitud i recollida de les butlletes de suport
  • 23 de desembre-11 de gener: lliurament de les butlletes de suport
  • 12-14 de gener: recompte de les paperetes i proclamació dels candidats que reuneixin la xifra mínima de 2.257 avals necessaris per concórrer a les eleccions
  • 15-22 de gener: campanya electoral
  • 23 de gener: jornada de reflexió
  • 24 de gener: votacions

A tot això, encara que s'ha fet oficial de la data per a les eleccions, en tot moment el club continuarà treballant de manera coordinada amb el Govern i les autoritats sanitàries i locals corresponents per adequar l'organització de les eleccions a les disposicions i mesures necessàries perquè puguin realitzar-se de la manera "més òptima possible".

 

Imatge principal: L'escut del Barça a l'entrada de les oficines del club al Camp Nou / Sergi Alcàzar

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat