El Barça suma tres punts més al Camp Nou contra la Reial Societat, el líder de la Lliga Santander. Els gols de Jordi Alba i Frenkie de Jong mantenen les esperances culers en una nit que l'actitud de l'equip ha millorat però encara està a anys llum del nivell que toca (2-1).

Millora d'actitud

Encara no és el millor Barça. No juga bé. No sap com fer gols. Però aquesta vegada n'ha aconseguit guanyar gràcies a l'actitud. No han jugat d'inici ni Coutinho ni Lenglet, però les dues novetats respecte el partit del Llevant, Pedri i Mingueza, han aprovat amb nota.

Ja des del primer minut es veia que l'equip tenia una mentalitat diferent. Atacar amb el cap i defensar amb el cor. Ofensivament semblava que no s'arreglava res perquè Griezmann continuava fallant i Braithwaite estava totalment ofuscat en l'última jugada. Però a l'eix de la defensa Mingueza i Araujo funcionaven.

Araujo Mingueza Portu Barca Real Sociedad EFE

Araujo i Mingueza defensant-se de l'atac de Portu / EFE

Aquesta confiança, però, ha acabat de cop quan al minut 27 Willian José s'ha aprofitat de la primera gran errada defensiva de l'equip. Una alegria donostiarra que tampoc duraria gaire perquè just passada la mitja hora de joc ha empatat Jordi amb un golàs inversemblant amb la cama dreta.

I amb el gol, el Barça s'ha crescut i ha remuntat just abans del descans gràcies a De Jong. Sí, ha remuntat. I gràcies que hi ha VAR i ha corregit l'àrbitre principal, que havia anul·lat inicialment el gol per un fora de joc inexistent.

Leo Messi Barca Real Sociedad EFE

Messi jugant una pilota durant el partit contra la Reial Societat / EFE

Supervivència blaugrana

El Barça s'ha vist amb el marcador a favor, ofensivament lúcid i amb bones sensacions. I sempre que li passa això, es confia massa. Aleshores ha arribat el moment d'una Reial Societat amb ganes d'empatar, traient pit pel seu liderat, i els de Ronald Koeman han començat a patir.

Defensivament han començat a fer aigües, Araujo i Mingueza han començat a cometre errades per falta d'experiència i de nivell, i gràcies a Dest i Pedri. El Barça ha resistit. I Mingueza ha hagut d'abandonar el camp lesionat.

Pedri Marraneo Real Sociedad Barca EFE

Pedri i Marreo jugant una pilota durant el Barça-Reial Societat / EFE

Els minuts passaven i el Barça jugava amb el temps. I han respirat alleujats després que Messi, que no ha destacat especialment en aquest partit, es recuperés d'una forta entrada de Le Normand. I també gràcies a Ter Stegen, bestial en cadascuna de les ocasions que s'ha hagut de lluir.

Els tres punts es tornen a quedar al Camp Nou amb una victòria per la mínima contra el líder i patint. El Barça ha sobreviscut. I quan semblava tot perdut, ara els culers tornen a recuperar alguna esperança de poder lluitar per la Lliga.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un dels gols contra la Reial Societat / EFE