Aquest és comunicat del Futbol Club Barcelona on anuncia la sortida de Messi del club, i l'atribueix a obstacles "econòmics i estructurals" per la normativa de la Lliga espanyola:

"Leo Messi no seguirà lligat al FC Barcelona. 

Malgrat haver-se arribat a un acord entre el FC Barcelona i Leo Messi i amb la clara intenció de les dues parts de signar un nou contracte en el dia d'avui, no es podrà formalitzar a causa d'obstacles econòmics i estructurals (normativa de LaLiga espanyola).

Davant d'aquesta situació, Lionel Messi no continuarà lligat al FC Barcelona. Les dues parts lamenten profundament que finalment no es puguin complir els desitjos tant del jugador com del Club.

El Barça vol agrair de tot cor l'aportació del jugador a l'engrandiment de la institució i li desitja el millor en la seva vida personal i professional".

Després d'esgotar les seves vacances passant uns dies de relax a Eivissa, Leo Messi va tornar ahir a Barcelona, un viatge que, unit a la notícia de l'acord de LaLiga amb un fons d'inversió que suposaria uns ingressos de 2.700 milions d'euros van fer presagiar que la fumata blanca estava ben a prop.

Per acabar-ho d'adobar, aquest matí ha aterrat a Barcelona Jorge Messi, pare i representant del jugador, per trobar-se amb Laporta i, teòricament, acabar de tancar la renovació. Tot ha acabat de la pitjor manera possible.

Quan semblava que aquest dijous s'anunciaria oficialment la renovació de l'astre argentí per a les pròximes 4 temporades, els nervis s'han disparat quan el diari Marca ha anunciat que el serial de l'estiu havia fet un gir radical a causa de la impossibilitat del Barça de poder inscriure Messi sense incomplir el límit salarial imposat per la LaLiga i, alhora, seguir pujat al vaixell de la Superlliga Europea.

Enmig del nerviosisme, controlat, ja que de portes enfora l'optimisme continuava sent la nota dominant, ha estat el torn del periodista Jordi Basté, que ha anunciat que aquest dijous no s'anunciaria la renovació amb total seguretat, mostra que alguna cosa havia succeït, i no precisament per bé dels interessos del Barça.

A més de les enormes complicacions provocades per la normativa de LaLiga, segons ha informat RAC1 l'adeu de Messi també es deuria al fet que l'argentí no veu gens clar el projecte esportiu. Cal no oblidar que un condicionant innegociable per part de l'argentí era el de jugar en un equip fort i renovat amb opcions reals de lluitar per la Champions League.

A més, a Leo Messi li preocupa la situació econòmica del FC Barcelona, ​​molt delicada, que el podria obligar a haver d'empitjorar encara més el potencial de l'equip en el futur.