Costa Rica es va imposar per 2-3 a Colòmbia a l'últim partit del Grup A de la Copa Amèrica. El triomf suposa l'honor costa-riqueny d'acomiadar-se del torneig sumant els tres punts i relega a la selecció colombiana a la segona posició, per darrera dels Estats Units.

José Pekerman, seleccionador colombià, va introduir molts canvis en l'onze inicial. I ho va pagar car. La derrota col·loca els nord-americans com a primers de grup després que guanyessin per 1-0 al Paraguai, que també va quedar eliminat.

El primer gol del partit, el més ràpid del torneig, va arribar als dos minuts en la primera jugada d'atac de Costa RIca. Jonathan Vanegas va sorprendre el porter Robinson Zapata per fer l'1-0. L'empat de Colòmbia va venir sis minuts després, gràcies al lateral esquerre Frankz Fabra.

Els 'ticos' van marxar al descans guanyant gràcies a un gol en pròpia porteria de Fabra. A la represa, Pekerman va introduir canvis però sense influència en l'equip. James Rodríguez li va donar un altre aire a l'atac però va ser insuficient per evitar que Costa RIca augmentés l'avantatge.

Celso Borges es va plantar a dins de l'àrea després d'una bona triangulació per fer el tercer. A Colòmbia se li escapava la primera plaça del grup quan menys s'ho esperava i el gol de Marlon Moreno només va fer que maquillar un resultat que condiciona molt a la selecció de Pekerman de cara als quarts de final, ja que es podria veure les cares amb el Brasil.

"Derrota perillosa"

Així ha qualificat la premsa colombiana la desfeta de la seva selecció contra Costa Rica. El diari 'El Tiempo' assenyala el perill que suposa classificar-se com a segons de grup.

'Vanguardia Liberal' parla de "derrota desil·lusionant" i assenyala que Colòmbia "no va poder ratificar contra Costa Rica el seu bon inici a la Copa Amèrica".

La Copa Amèrica no s'atura

Aquesta matinada es juguen els partits corresponents a l'última jornada del Grup B. El Brasil només depèn d'ell mateix per passar a quarts com a primer de grup.

• Equador - Haití (00:30h)
  • Brasil - Perú (02:30h)