Chen Yansheng ha avisat, en la valoració de l'any 2017, el Girona i Puigdemont de cara al partit de la segona volta a Montilivi. Davant la celebració del president de Catalunya després de la victòria gironina a l'RCDE Stadium, el propietari de l'Espanyol ha volgut deixar clar que el seu equip "es venjarà".

"Políticament, el club sempre mantindrà la neutralitat perquè volem representar la nostra afició al complet", ha completat en relació al mateix tema. Un any després, Chen no canvia la nota que es posa com a dirigent de l'entitat blanc-i-blava: un 6. "No hem progressat i, per tant, no hem millorat la nota. Esperem superar-la l'any vinent", ha explicat. 

Projecte en creixement

El propietari no ha confirmat ni desmentit la possible entrada en borsa de l'Espanyol: "Hi ha hagut moltes especulacions, però no serà real fins que hi hagi un comunicat oficial. Prendrem totes les decisions per créixer com a entitat". Sobre l'expansió al mercat xinès, Chen s'ha mostrat previngut, però optimista, en afirmar que "per aconseguir-ho cal incorporar un jugador xinès a la plantilla, i com que no volem baixar el nivell de la nostra plantilla ja estem formant alguns jugadors".

A títol personal, l'empresari ha reiterat la seva satisfacció per haver entrat a l'accionariat del club català i ha valorat molt positivament "la repercussió que ha tingut l'entrada per a Rastar". "La seva imatge ha millorat molt en els últims mesos, tot i que l'impacte és molt difícil de veure a nivell de retorn econòmic", ha analitzat.

El creixement dels blanc-i-blaus, però, tindrà dos límits. Un, com la resta d'equips de la Lliga, el relacionat amb els salaris dels jugadors; el segon, la poca confiança del govern de la Xina en relació al futbol, sobre el qual considera que no és un sector recomanat per invertir-hi. "Com a empresa responsable del país, col·laborarem amb el seu govern però mai deixarem de pensar en el que sigui millor per a l'Espanyol", ha sentenciat amb contundència.

Europa com a objectiu

La pilota no entra i aquesta és la principal preocupació del màxim dirigent. Aquesta i la de la poca entrada que està registrant l'RCDE Stadium els últims partits, fet que no ha volgut atribuir als horaris. "Els resultats no estan sent bons i hem capgirar la situació des de la gestió".

En nombroses ocasions, Chen ha expressat el seu suport a Quique. Confiança total en el seu projecte encara que aquest "no es trobi en el seu millor moment". "Ell vol guanyar més que ningú, la situació no és incontrolable i amb constància i treball aconseguirem els objectius proposats", ha dit abans de culminar la frase amb un anecdòtic "no tot pot sortir com ho planifiques".

Encara queda més de la meitat de la temporada i Chen veu amb optimisme que encara "hi ha molt per lluitar". "Créixer econòmicament i social millorarà el rendiment esportiu, però mentrestant hem de donar suport total a l'entrenador", ha demanat.

El president perico té clar que la Champions "sempre ha estat el nostre objectiu i lluitarem per aconseguir-lo” i confia en els jugadors del planter per assolir la fita. Sobre la continuïtat de Pau i Aarón, ha afirmat que "com a club farem tot l'esforç que calgui perquè estimem molt els nostres jugadors del planter i els donem molta importància", i més tenint en compte que econòmicament l'Espanyol "no necessita vendre cap jugador".

Una Junta General d'Accionistes sense sorpreses

Com era de preveure (el grup Rastar posseeix el 99,33% de les accions del club), la roda de premsa s'ha produït el dia després d'una còmoda Junta General d'Accionistes per a Chen Yansheng. Els accionistes van recolzar tots els punts sotmesos a votació (99,9%) i el propietari de l'entitat perica va mostrar-se més que satisfet amb els resultats econòmics, que van registrar per segon curs consecutiu un superàvit (en aquest cas, de 6,6 milions d'euros).

Leo Messi Pitxitxi Premis Marca Futbol Efe
Premi Pitxitxi Els gols tornen a coronar Leo Messi Bernat Aguilar