No és or tot el que resplendeix a Red Bull. En una setmana en què totes les escuderies han presentat els seus projectes, els diferents equips s'han desplaçat cap a Bahrain per preparar el que serà el primer, i únic, test de Fórmula 1, abans de l'inici del Mundial, en el mateix traçat de Shakir, el pròxim 3 de març. Abans, com dèiem, els pilots podran provar els nous prototips de monoplaces desenvolupats pels seus enginyers, del 21 al 23 de febrer. Una situació en la qual podrem comprovar en quin punt estarà cada marca de la graella.

Si bé és cert que els de Milton Keynes han tornat a infondre la por amb un automòbil que molts titllen de futurista, i amb conceptes trencadors, la resta d'equips s'ha posat les piles. Especialment optimista s'ha mostrat Fernando Alonso amb el seu nou Aston Martin, desenvolupat completament per Dan Fallows i la resta d'enginyers que van arribar procedents de Red Bull i Mercedes, i que, a priori, hauran de permetre elevar el nivell competitiu de l'AMR24, per donar-li al bicampió del món la 33. No obstant això, Max Verstappen i Checo Pérez continuaran sent els rivals a batre.

Fernando Alonso saludant / Foto: EFE
Fernando Alonso saludant / Foto: EFE

Checo Pérez alimenta els rumors sobre la seva sortida...

Aston Martin, Ferrari, Mercedes i McLaren, que s'ha sumat com una nova amenaça per als austríacs, tenen plenes esperances en poder competir de tu a tu amb Mad Max i el mexicà, que ha donat pistes sobre el seu futur. Anem per parts. Adrian Newey ha tornat a fer de les seves amb Red Bull, però al box de la marca de begudes energètiques hi ha diversos problemes a resoldre. Sobretot amb Christian Horner, el serial del qual per suposades 'conductes inapropiades' amb una treballadora de l'equip ha fet saltar totes les alarmes.

Aquesta situació ha generat un cisma en Red Bull, que s'ha dividit en dos bàndols, la facció Verstappen-Marko i la de Newey-Horner, una petita guerra interna a l'equip que pot tirar per terra tot el treball d'un any. És allà on la resta d'escuderies volen pescar, i és que 'si hi ha maror, peix en abundor'. Tanmateix, i centrats únicament en la pista, els de Milton Keynes continuen sent els clars favorits per continuar amb una hegemonia que no té aparences de canviar.

Sergio 'Txec' Perez amb rostre seriós en el GP d'Espanya / Foto: Europa Press
Sergio 'Checo' Pérez amb rostre seriós en el GP d'Espanya / Foto: Europa Press

Això sí, el protagonista aquestes setmanes, ha estat Sergio 'Checo' Pérez. El mexicà, segon de bord de Verstappen, té el seu seient a la marca austríaca en dubte des de mitjans de la temporada passada, quan una sèrie d'errors impropis d'un pilot de Red Bull el van posar contra les cordes. Els rumors sobre una presumpta sortida del tapatío cada vegada són més grans, i ha estat ell l'encarregat d'alimentar-los encara més, amb unes declaracions en les quals Fernando Alonso ha sortit molt ben parat.

... i lliura el seu seient a Fernando Alonso

Checo ha donat pistes sobre el seu futur en la Fórmula 1, i alhora, ha lloat el bicampió del món. "Veig Fernando Alonso corrent en la Fórmula 1 durant molt temps. Fernando és un gran exemple de regeneració d'energia en termes de motivació. Per la meva part, no em veig corrent per tant temps", va dir Pérez per al portal PitDebrief. Unes paraules que, a més, reforcen les de l'asturià, que s'ha mostrat convençut de poder continuar competint durant molt temps en l'F1.

Fernando Alonso i Max Verstappen es donen la mà en finalitzar la carrera|cursa en Zandvoort / Foto: Europa Press
Fernando Alonso i Max Verstappen es donen la mà en finalitzar la cursa en Zandvoort / Foto: Europa Press

Tanmateix, la continuació d'aquesta aventura podria ser fora d'Aston Martin. La possibilitat d'heretar el seient de Lewis Hamilton a Mercedes, que partirà cap a Ferrari el 2025, agafa molta força després de les declaracions de Toto Wolff, però el mexicà ha lliurat el seu seient al millor candidat per dominar la graella, Fernando Alonso. Una situació que suposaria un binomi, amb Verstappen, pràcticament imbatible, i que faria realitat el somni de Newey de treballar per al d'Oviedo.