Carl Lewis és llegenda. El millor atleta del segle XX segons l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme, és un dels noms associats a la història dels Jocs Olímpics, on ha aconseguit 9 medalles d'or i 1 de plata. 

L'actuació de l'atleta nord-americà a Barcelona, en els Jocs Olímpics del 1992, no va ser una excepció, on va acabar de consagrar-se tot i arribar amb 31 anys, i moltes crítiques per un suposat baix rendiment. Davant aquest escenari, Lewis va demostrar que encara tenia corda per estona i va penjar-se dos ors: un als relleus 4x100 i, com no podia ser d'una altra manera, en salt de longitud. 

L'esperança de l'atletisme nord-americà

Lewis ja apuntava maneres des que era adolescent, i no va decebre en la seva primera gran cita. Va participar en els Jocs Olímpics de Los Angeles 84, amb tan sols 23 anys, i va alçar-se amb l'or en quatre categories: 100 i 200 metres llisos, 4x100 i salt de longitud.

Quatre anys més tard a Seúl va seguir ampliant el seu palmarès repetint or en salt de longitud i la plata en els 200 i 100 metres llisos, tot i que en aquesta última categoria van atorgar-li l'or després de descobrir que el rival que el va destronar, Ben Johnson, va dopar-se per guanyar. 

Silenciant totes les crítiques

A Barcelona va arribar amb una edat avançada (31). Per aquesta raó no va poder competir en els 100 metres després de no classificar-se en la proves de selecció del seu país, i menys encara en els 200. On sí que el van seleccionar va ser per al relleu 4x100. I en aquesta categoria va ser on va tornar a guanyar l'or com ja va passar vuit anys abans a Los Angeles.

Per seguir ampliant la seva llegenda, també va guanyar l'or en salt de longitud imposant-se als seus compatriotes Mike Powell i Joe Greene

  Nom País Distància (m)
  Carl Lewis  Estats Units 8.67
  Mike Powell  Estats Units 8.64
  Joe Greene  Estats Units 8.34
4 Iván Pedroso  Cuba 8.11
5 Jaime Jefferson  Cuba 8.08

 

Més endavant, als JJOO d'Atlanta, va tancar un cercle guanyador, adjudicant-se amb el seu quart or consecutiu en salt de longitud. Només el llançador de disc Al Oerter i el regatista Paul Elvstrom havien aconseguit quatre ors consecutius en les seves respectives disciplines. Per tant, es tracta d'una gesta a l'abast d'uns pocs privilegiats.