La marxa de Felipe Caicedo ja és una realitat. Després de setmanes d'espera, la Lazio ha oficialitzat la incorporació del davanter equatorià en un traspàs de 2,5 milions d'euros. 

L'Espanyol tenia clar que per poder seguir fitxant en aquest mercat d'estiu, la sortida de Caicedo era clau. Els blanc-i-blaus s'estalvien pagar la fitxa més alta de l'equip (1,5 milions), i per tant, tindran més marge econòmic de cara a pròximes incorporacions. A més, compleixen amb el 'fair play financer' de la Lliga que l'impedia fitxar, ja que fins que no sortís cap jugador, no podrien arribar altres.   

Gran inici golejador

'Felipao' va arribar la temporada 2014/15 per erigir-se com un dels líders de l'equip tant de cara al present com en el futur. Venia després d'una curta aventura a l'Al-Jazira d'Abu Dhabi, i ja en el seu primer any vestint de blanc-i-blau va deixar bons registres: 40 partits i 12 gols.

A més, va crear amb Stuani i Sergio García una de les davanteres més recordades en els darrers anys a Cornellà-El Prat. Tots tres van sumar 42 gols encara que l'any següent van separar-se els seus camins. El davanter del Bon Pastor va marxar a Qatar i Stuani al Middlesbrough anglès. 

Final decebedor

Caicedo va arrencar el seu segon any amb un gran estat de forma. Això va provocar que l'Espanyol decidís adquirir la totalitat dels seus drets, a més de pujar-li la fitxa amb una clàusula de rescissió de 35 milions d'euros.

Des d'aquest moment, el rendiment de Caicedo va anar baixant. Cada cop tenia més problemes per veure porteria, i ja la temporada passada, amb Quique Sánchez Flores, tan sols va marcar dos gols en 29 partits. Números molt baixos per la gran aposta que va fer el club en el seu moment. 

Temporada Partits  Minuts  Gols
2014/15 40 2.099 12
2015/16 34 2.364 10
2016/17 29 1.414 2
Porta oberta a incorporacions

S'esperen setmanes mogudes. Amb la sortida de Caicedo la secretaria tècnica començarà a moure fils per seguir incorporant jugadors. Fins al moment només han arribat Sergio García, Mario Hermoso y Esteban Granero. Ara bé, segons ha confirmat en diferents ocasions el director esportiu del club, Jordi Lardín, els següents fitxatges seran per reforçar la defensa.

Un central i un lateral esquerre vindran segur. Caldrà veure si també arriba un lateral dret, o fins i tot, un davanter d'àrea després de la sortida de Caicedo.