El Cadí La Seu torna a conquerir la lliga catalana de bàsquet després d'imposar-se a un Girona que, en el primer quart, semblava tenir-ho tot fet. La final entre ambdós conjunts, ha estat la més repetida, amb 13 enfrontaments i un balanç de 9 victòries per al Girona, i 2 per al Sedis. Amb aquest èxit, les de Téllez s'emporten la seva tercera final davant del Girona i el sisè títol d'aquesta competició.

El Cadí la Seu gesta una de remuntada en la primera part...

El Girona ha imposat la seva superioritat física des de l'inici del partit. En el primer quart les gironines, malgrat un inici titubejant en atac per part d'ambdós equips, han agafat un avantatge al marcador que no han deixat anar en cap moment. Tan sols en l'inici el Cadí La Seu ha estat capaç d'apropar-se als seus rivals, que ràpidament s'han desmarcat en l'electrònic, sustentats en una gran Regan Magarity.

Ainhoa López ha ficat el primer triple del partit que ha servit per agafar distància al marcador (+6) i anar ampliant la diferència. Al cap de 7 minuts d'enfrontament, el primer quart s'ha tornat boig. Tanmateix, les de la Seu, no han estat capaces de mantenir el ritme i s'han desfet en defensa, arribant al final dels primers 10 minuts amb un marcador de 12-23.

En la represa semblava que el ritme anotador anava a descendir, i és que ambdós equips s'han passat gairebé 2 minuts sense veure cistella. Han estat les de la Seu les que han estrenat el segon quart, amb un parcial de 5 - 0, que permetia apropar-se, amb un gran triple d'Elise Ramette. El marcador ha anat fent la goma, fins als minuts finals, on el Cadí ha tornat a incrementar la seva intensitat defensiva i el seu encert ofensiu. Bona mostra d'això és que abans d'anar-se'n al descans, s'han posat 4 per darrere del Girona, amb un triple en l'últim sospir de Maggie Bair (35-39).

... que culmina en la segona per proclamar-se campió

El tercer quart ha començat tal com ha acabat, amb les de Téllez endollades i amb dos punts de Maggie Bair. El cert és que el Sedis ha aconseguit canviar la tendència, després d'un inici fulgurant, amb un triple de Júlia Soler, i un 2 +1 que ha permès empatar el partit. A partir d'allà, ambdós conjunts s'han anat alternant el domini en l'electrònic, fins als instants finals del quart, on les de la Seu han dominat fins a acabar-ne quatre a dalt (60-56), deixant el partit molt més obert del que semblava al principi.

Ramette ha iniciat el partit amb un triple des de la seva casa, sobre la botzina, per continuar amb les grans sensacions d'un Cadí la Seu, que s'ha apoderat del control del partit. El Girona semblava estar KO, situació que han aprofitat les de Téllez per posar la seva màxima diferència (+7). No obstant això, després d'un temps mort sol·licitat per Laura Antoja, ha permès a les seves prendre aire i tornar a agafar-li el pols al partit.

De fet, malgrat els errors precipitats per la pressió per remuntar, el conjunt de Girona ha aconseguit empatar el partit, quan tot semblava perdut, a falta de menys de dos minuts per acabar-lo. Amb dos punts d'avantatge sobre el Girona, dos tirs lliures de La Seu, amb 16 segons al davant, han acabat d'enterrar totes les opcions de les d'Antoja, malgrat el triple de Sandra Ygueravide, que ha deixat un final de partit no apte per a cardíacs. Al final, les de Téllez s'han imposat per 77-76.