El Barça està obligat a haver de realitzar vendes per poder ajustar el pressupost de la pròxima temporada. Aquesta temporada ha estat un desastre a nivell d'ingressos, ja que la inesperada eliminació en la fase de grups de la Champions League ha trastocat els plans. I per poder compensar aquestes pèrdues, havien d'arribar, com a mínim, a la final de l'Europa League, una cosa que tampoc no ha estat possible, després de caure en la ronda prèvia contra el Manchester United.

De manera que l'únic que poden fer Joan Laporta i Mateu Alemany per poder realitzar nous fitxatges i inscriure les renovacions de contracte que estan tancades és senzill: vendre jugadors. I candidats hi ha molts, ja que pocs són intocables per a Xavi Hernández i han estat a l'altura de les expectatives. Entre els aspirants a fer les maletes ens trobem amb el nom de Raphinha, que ha decebut per complet amb el nivell que ha mostrat.

Raphinha celebracion gol insults pintes San Mamés Athletic Club / Foto: EFE
Raphinha/ Foto: EFE

Malgrat que va arribar sent una de les grans estrelles de la Premier League, després de dues campanyes sublims en la disciplina del Leeds United, mai no ha aconseguit justificar la inversió que van fer per ell. Ha tingut alguna actuació decent, i en les últimes setmanes ha estat indiscutible gràcies a la lesió d'Ousmane Dembélé. Però la realitat és que els 60 milions d'euros que va costar no han quedat amortitzats per a res.

Així que en el Camp Nou estan disposats a obrir les portes de sortida a l'internacional brasiler. Aprofitant que continua tenint molt bon caixet a la lliga anglesa, no tardarien massa temps a aconseguir un comprador per a l'extrem de 26 anys, que ha estat vinculat al Chelsea, a l'Arsenal o al Tottenham Hotspur. Tanmateix, el principal pretendent que té és el Newcastle United, que pot tornar a fer un intent.

Mohammed Bin Salmán no s'oblida tan fàcilment de Raphinha, a qui ja va voler reclutar l'estiu passat, i pel qual també va fer una consulta el mes de gener.

El Barça ha de conformar-se amb 40 'quilos'

Això sí, la institució 'magkpie' ha deixat clar que no tenen pensat fer una inversió superior als 40 'quilos' per firmar Raphinha. Per tant, el Barça hauria de conformar-se amb rebre una xifra inferior a la que va haver de desemborsar fa només un any.

L'operació donaria pèrdues, però estan obligats a haver de vendre i fer un sacrifici.