El futbol ha estat cruel amb el Girona en la seva visita al Betis. Els catalans han completat un gran partit al Benito Villamarín, però la falta de punteria en la rematada final i una acció polèmica han tombat els de Míchel, que han merescut un premi molt més gran. L'entrenador, molest amb l'actuació arbitral, ha acabat sent expulsat.

El Girona s'ha avançat al marcador i ha merescut més, però un més que polèmic penal ha començat a anunciar que la victòria no seria fàcil. Els catalans han seguit igual, amb valentia, però unes vegades Rui Silva, una altra el pal i d'altres la falta de punteria han evitat l'1-2. Al final, tant perdonar ha passat factura, i més quan davant hi ha un davanter en plena ratxa com Borja Iglesias. El panda n'ha tingut prou amb un u contra u per tombar un Girona que se'n va a l'aturada trist per la derrota, però amb molt bones sensacions en el joc.

Arnau Girona EFE
Arnau ha avançat al Girona contra el Betis / Foto: EFE

Un penal molt polèmic

El Girona ha començat molt bé el partit, sense complexos, i ho ha demostrat ja al minut 6, en el qual Arnau ha marcat el 0-1 després d'una gran assistència de Miguel Gutiérrez. I poc després, els de Míchel han pogut marcar el segon, en una bona rematada de Taty Castellanos que Rui Silva ha rebutjat amb dificultat (11). El Girona estava sent molt superior, però tot s'ha complicat en el minut 13, quan Ortiz Arias ha assenyalat com a penal una caiguda de Rodri dins de l'àrea. L'acció ha estat molt polèmica, ja que Bernardo ha tocat abans la pilota, però el VAR no ha avisat l'àrbitre i Borja Iglesias ha empatat el partit.

L'empat no ha atemorit el Girona, que ha continuat jugant amb molta personalitat, i en el minut 23, Rui Silva ha tornat a evitar un gol de Taty Castellanos. El tram final de la segona part ha estat més igualat, amb un Betis més dominador, encara que sense capacitat per generar ocasions de gol.

Borja Iglesias Betis
Borja Iglesias, autor de dos gols en el Betis-Girona / Foto: EFE

Pólvora mullada

I el Girona encara ha millorat més en la segona part, en la qual se n'ha anat clarament a buscar la victòria. Als 5 minuts, Reinier ha rematat al pal, i tot seguit ha estat Riquelme, que ha fallat quan ho tenia tot de cara per marcar (54). El Betis ha intentat reaccionar estirant les seves línies, el que ha convertit el partit en un anada i tornada constant, encara que amb el Girona generant més perill. En el minut 62 ha estat el torn de Miguel Gutiérrez, que ha disparat fora, i en el 67' ha estat Riquelme, que ha fallat la passada a Taty Castellanos.

I com és habitual, el que falla tant en el futbol ho acaba pagant, i així ha estat. En ple festival ofensiu del Girona ha arribat el 2-1, en un contraatac del Betis que Borja Iglesias ha finalitzat amb èxit (70). En el tram final el Girona ho ha intentat, sense èxit. En el descompte, de fet, ha arribat l'empat, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc.