L'operació Ferran Torres segueix oberta, amb el Barça negociant amb el Manchester City el traspàs del jugador elegit per Xavi Hernández per reforçar els extrems de la plantilla blaugrana per a la segona part de la temporada. El club presidit per Joan Laporta prova de reduir la xifra que exigeix el City, més de 50 milions d'euros, ja que l'economia blaugrana no permet assolir una quantitat tan elevada en aquests moments.

Les converses segueixen el seu curs, amb el Barça intentant trobar la fórmula màgica que permeti l'operació, ja sigui augmentant els variables, amb còmodes terminis de pagament o a través d'una cessió amb opció de compra obligatòria. Tot, a la recerca de disminuir la quantitat fixa a pagar en aquest mercat d'hivern.

Ferran Torres Manchester City Europa Press

Ferran Torres, celebrant un gol amb el Manchester City / Europa Press

Ferran Torres va poder ser del Barça quan estava al València

El que no havia transcendit fins ara és que el Barça va poder fitxar Ferran Torres per només 7 milions d'euros, quan els informes que manejava la secretaria tècnica blaugrana van ser desestimats per l'equip de Josep Maria Bartomeu. Així ho ha afirmat Josep Moratalla, exmembre de la secretaria tècnica del Barça, a Esport 3. "Sí, el vam poder fitxar. Sempre hem tingut el problema de tancar les operacions, vam fer diversos informes d'ell molt interessants, l'última vegada que parlem d'ell i negociem costava set milions. Això l'última, perquè no només jo, diversos companys vam fer informes positius", afirma Moratalla.

El Barça va desestimar l'operació i va permetre que se n'anés al Manchester City. Ara, amb el jugador ja convertit en una estrella, el seu fitxatge ascendeix fins als 50 milions d'euros. I és que aquest mal, el de fitxar tard i malament, ha estat un habitual del Barça les últimes temporades, el que l'ha portat a travessar un gravíssim problema econòmic.

Jude Bellingham Besiktas Dortmund EFE

Jude Bellingham, jugador del Borussia Dortmund / EFE

Bellingham també va estar a prop

Un dels últims casos més sonats i que ben aviat pot ser encara més greu, per la qualitat del futbolista, és el de Jude Bellingham, excel·lent jugador del Borussia Dortmund que va poder ser del Barça quan era una promesa del Birmingham City. "A Bellingham el vam tenir aquí abans que fitxés pel Dortmund, quan veig ara que el Liverpool vol pagar 100 milions d'euros m'entra el riure", recorda Moratalla.

"No he entès mai per què no vam fer mai més operacions d'aquestes. Més enllà de la covid, el problema de l'economia del club ha estat la gestió dels últims anys, s'han fitxat a preus milionaris jugadors que no tenen el nivell del Barça i ara no es pot competir amb altres clubs", conclou.

 

Imatge principal: Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça / EFE