Sebastien Haller és una de les revelacions de la temporada, a causa de les seves increïbles xifres a la Champions League. Malgrat que és la primera vegada que participa a la màxima competició continental, no ha necessitat adaptació, i ha batut tota mena de rècords. Perquè cap jugador no havia aconseguit tants gols en els seus primers sis partits, aconseguint un total de 10, als quals cal sumar dues assistències. I ha estat clau perquè el seu equip, l'Ajax d'Amsterdam, guanyi tots els partits.

Ha justificat l'elevada inversió que van fer per ell, de 22 milions d'euros, sent la contractació més cara a la història dels holandesos. A l'Eredivise va aterrar el gener, després d'una etapa complicada al West Ham United, on mai no va tenir continuïtat ni es va assentar com titular, tot i que havien pagat 50 'quilos' a l'Eintracht Frankfurt pels seus serveis. A la Bundesliga va donar un gran nivell, però res comparat al que està oferint aquesta campanya.

Sebastien Haller Ajax EFE

Sebastien Haller/ EFE

Això ha portat que alguns de grans d'Europa estiguin vigilant la seva situació, entre ells, el Borussia Dortmund, per ser el substitut d'Erling Braut Haaland. I el Barça també segueix de prop a l'ex d'Auxerre o Utrecht, que podria ser el golejador que tant necessiten. Joan Laporta pretén aprofitar-se de la gran relació que té amb la directiva del Johan Cruyff Arena per aconseguir arribar a un acord. Però la il·lusió li ha durat poc.

Perquè l'Ajax s'ha negat a deixar anar Haller a meitat de temporada, per molt que ofereixin. Des del Camp Nou semblaven estar disposats a posar uns 60 milions sobre la taula, és a dir, tots els diners que tenien estalviats. Xavi Hernández havia donat l'OK a l'operació, encara que això signifiqués que Ferrán Torres, que era el favorit per a la davantera, quedés descartat. No obstant això, sembla que tindran més possibilitats d'aconseguir el crack del Manchester City que amb l'internacional ivorià.

Xavi Hernández EFE

Xavi Hernández/ EFE

Hauran de continuar buscant altres alternatives al mercat, si bé no serà una tasca senzilla aconseguir un atacant de primer nivell a meitat de temporada.

Haller no vol anar al Barça

El problema per a Laporta és que molts futbolistes no voldran anar al Barça, després de caure eliminats de la Champions, i haver de jugar l'Europa League. És el que ha succeït amb Haller, que ha descartat l'opció d'abandonar l'Ajax, que sí que és entre els 16 millors d'Europa, i, de fet, és un dels favorits.

L'ariet de 27 anys espera formar part d'una plantilla que aspira a donar la sorpresa, i a repetir la gesta que va aconseguir el 2019, arribant a les semifinals.