La situació d'Ousmane Dembélé al Barça és difícil de definir. El club ho ha intentat de totes les maneres per renovar-lo, però no hi ha hagut manera. Quan es va tenir clar que la intenció del jugador i dels seus agents era anar-se'n de Barcelona, Joan Laporta i Mateu Alemany van deixar clar que esgotarien les opcions amb tal d'aconseguir traspassar-lo durant el mercat d'hivern.

Això hauria deixat una mica de diners als comptes del club, a més d'estalviar-se la fitxa del francès i alliberar massa salarial per poder fer algun fitxatge com el d'Álvaro Morata, però l'exjugador del Borussia Dortmund va denegar totes les propostes que li van arribar, i es quedarà al Barça fins que acabi aquesta temporada.

Dembele Barça EFE

Ousmane Dembélé, a la banqueta del Barça / EFE

La famosa clàusula per fidelitat dels contractes del Barça

Encara que la postura inicial del club era que no tornés a jugar, finalment sí que ho farà. Així ho ha considerat Xavi Hernández malgrat haver-lo deixat durant els 90 minuts de la victòria blaugrana contra l'Atlètic a la banqueta. Si El Mosquito continua sent, a hores d'ara, jugador del Barça, és en part per una clàusula que va firmar quan Josep Maria Bartomeu el va fitxar a l'estiu de 2017.

Segons explica el portal madrid-barcelona.com, es tractava d'una pràctica habitual incloure als contractes una bonificació de fidelitat que els jugadors cobrarien quan acabés el seu contracte amb el club. Una clàusula que van percebre jugadors amb el mateix Xavi Hernández, Andrés Iniesta i que va reclamar Neymar en arribar al Paris Saint-Germain, però que el Barça es va negar a abonar en entendre que el brasiler va abandonar l'entitat pel seu propi desig i no complint el contracte.

Josep Maria Bartomeu Ousmane Dembélé Barça Efe

Josep Maria Bartomeu presentant Ousmane Demélé com a jugador del Barça / EFE

Totes les opcions passen perquè Dembélé deixi el Barça

Una bonificació per fidelitat que justifica la situació econòmica actual del club en veure com la plantilla era cada vegada més veterana i en la qual molts jugadors s'estaven convertint en vaques sagrades. Dembélé ha volgut a aferrar-se al seu contracte fins al juny de 2022 per tancar una jugada rodona per als seus interessos. Cobrar aquesta quantitat per complir el seu contracte, percebre una prima de fitxatge (que també percebria el seu agent Moussa Sissoko) en fitxar per un nou club, i finalment, afrontar el seu nou sou amb una bona quantitat ja assegurada a la butxaca.

Sigui com sigui, tot passa perquè el de Vernon deixi l'entitat culer. Ja és pràcticament una realitat la seva traïció al club amb destinació final al PSG. Tant Joan Laporta com tot el barcelonisme està molt decebut amb el comportament de Dembélé, que ara, surt a la llum el perquè. Amb tot, Adama Traoré va completar 61 minuts excel·lents en el seu debut com a blaugrana. Si aconsegueix mantenir aquest rendiment, en qüestió de setmanes, ningú recordarà qui va ser Ousmane Dembélé.