Josep Maria Bartomeu viu una setmana clau al capdavant del Barça. Aquest dissabte, el conjunt de Ronald Koeman s'enfronta al Reial Madrid en el primer Clàssic de la temporada, un partit que sempre té transcendència en tots els estrats del club, també a la llotja. Segons ha avançat Onda Cero, el president estudiarà si dimiteix immediatament després del duel contra l'etern rival.

El dilluns 26 d'octubre, dos dies després del partit, Bartomeu convocarà la seva junta directiva amb l'objectiu de prendre una decisió definitiva: dimitir i abandonar el club o afrontar el vot de censura impulsat per 'Més que una moció'. Alguns directius són partidaris que el president renunciï al càrrec i altres prefereixen que no deixi l'altar del Camp Nou, de manera que, ara per ara, no està clar quin serà el seu veredicte final.

Leo Messi Sergio Ramos Barca Reial Madrid EFE

El resultat del Clàssic podria influir en la decisió de Bartomeu / EFE

El resultat del partit, és clar, també podria tenir transcendència en la decisió final de Bartomeu. Una victòria podria calmar la massa social i li donaria aire, mentre que una derrota —el darrer Clàssic se'l va endur el Madrid— podria provocar que el president claudiqués. 

En qualsevol cas, cal recordar que el club ja ha enviat  la proposta a la Secretaria General de l'Esport per la celebració del vot de censura. La junta té la intenció que el referèndum tingui lloc els dies 1 i 2 de novembre, la setmana després del Barça-Madrid. Si Bartomeu dimiteix abans, però, la proposta quedarà en paper mullat i evitarà que els socis s'exposin en uns comicis condicionats pel creixent rebrot de coronavirus a Catalunya.