El Barça ha enviat aquest dijous la proposta a la Secretaria General de l'Esport per la celebració del vot de censura contra Josep Maria Bartomeu. L'enigma de la data ha estat resolt: el referèndum que pot fer caure al president tindrà lloc el diumenge 1 i el dilluns 2 de novembre.

El club, doncs, estipula que la votació es dugui a terme en dos dies, un de festiu –Tot Sants– i un de laborable, fet que hauria de servir per facilitar les mesures de seguretat per evitar el contagi del coronavirus. La votació, si res es torç, tindria lloc el cap de setmana en el qual el primer equip de futbol visitarà Vitòria per enfrontar-se a l'Alabès.

Ara, però, la pilota és a la teulada de la Generalitat, que haurà d'aprovar (o no) si el vot de censura impulsat per 'Més que una moció' es pot realitzar en el context de la pandèmia. 

Marc Duch Jordi Farre Victor Font vots mocio censura Bartomeu EFE

Els impulsors del vot / EFE

En aquest sentit, aquest dimarts el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, no es va atrevir a assegurar a Catalunya Ràdio que el referèndum es pugui celebrar. "Si el Barça demana un ajornament del vot de censura per la situació sanitària, ho estudiaríem", va dir en aquell moment. Però "si hi ha una voluntat de fer el vot de censura, es podria fer", va afegir.

Més contundent ha estat aquest dimecres el secretari de Salut de la Generalitat, el doctor Josep Maria Argimon. "La resposta (a la petició del Barça) serà 'no' si comporta aglomeracions de forma no esglaonada". Un referèndum en dos dies probablement permetrà seguir els protocols sanitaris, però la decisió, com dèiem, ara és del Govern.