Embolic a la vista al Camp Nou. Aquest dimecres, el Barça es va reunir amb la Generalitat per tal d'acordar les condicions del vot de censura contra Josep Maria Bartomeu, trobada que es va resoldre amb dues exigències de l'administració: que el club proporcioni més punts de votació dels esperats (21) i/o que es defineixin franges horàries de vot. El Govern, però, en cap cas va proposar que el referèndum s'ajornés i encara menys que se suspengués, fet que Miquel Sàmper, conseller d'Interior, ha ratificat aquest matí a RAC1. "Es podrà votar de forma esglaonada, en dos o tres dies, per cognoms. Si el club segueix aquestes indicacions i fa les modificacions oportunes, no hi haurà problema per què el referèndum es dugui a terme”, ha dit.

La resposta de l'entitat culer ha arribat pocs minuts després de la mà de Jordi Cardoner, vicepresident primer, qui ha assegurat que "el club necessita 15 o 20 dies per organitzar-se logísticament. És inviable per qüestions logístiques que els dies 1 i 2 de novembre es pugui fer la votació", ha afirmat. Les dates que el Barça proposa són el 15 i 16 de novembre, dues setmanes més tard de les acordades prèviament.

Camp Nou buit butaques graderia porta tancada - Sergi Alcàzar

El Camp Nou, buit / Sergi Alcàzar

El cas, però, és que el Barça no pot ajornar el referèndum fins als dies 15 i 16 de forma unilateral. I la raó és ben senzilla: així ho estipulen els Estatuts del club.

L'article 55.4 de la legislació del Barça apunta que l'acte de votació "s'ha de celebrar en un termini no inferior a deu dies hàbils ni superior a vint, a comptar des de la notificació del requeriment de la Mesa". En aquest cas, els impulsors de la moció van enviar la notificació el dia 9 d'octubre, quan va acabar el recompte de les signatures. Finalment en van presentar 19.532 de vàlides. La qüestió, doncs, és senzilla. Si la junta de Bartomeu posposa el referèndum dues setmanes, estarà sobrepassant els vint dies hàbils que s'estipulen als Estatuts. 

En aquest sentit, Cardoner ha justificat el següent: "En una situació normal, són els Estatus del club els que fixen les condicions de la moció. En una situació com una pandèmia, qui decideix és l'administració, la Secretaria General de l'Esport coordinada amb Salut". El problema, és clar, és que el Govern ja ha deixat clar que no exigeix l'ajornament del vot de censura. Els Estatuts del club, doncs, són plenament vigents. I qui se'ls està saltant és el Barça.