El Barça ha derrotat el Vissel Kobe en el segon partit de la pretemporada blaugrana al Japó (0-2). Els homes d’Ernesto Valverde s’han imposat amb dos gols de Carles Pérez a la segona part en un partit marcat per la gran actuació dels jugadors del planter. Antoine Griezmann i Frenkie de Jong, les dos cares noves més il·lusionants d’aquest curs, també han transmès bones sensacions.

Riqui davant del seu ídol

La primera part no ha servit per veure gols, però sí per constatar que algunes coses no canvien. Com en la pretemporada passada, Riqui Puig ha regalat diversos detalls de qualitat que indiquen que és un jugador de nivell capaç de jugar al primer equip. El menut migcampista català ha ocupat la posició d’interior esquerre i davant Andrés Iniesta, el seu ídol, ha estat un corcoll rebent passades entre línies. El seu control de la pilota recorda cada dia més al del manxec.

Una de les coses que tampoc canvia és la qualitat d’Antoine Griezmann. Com a l’Atlètic de Madrid, el davanter ha tornat totes les pilotes al primer toc i s’ha mogut bé pel front d’atac culer ocupant la posició de fals 9. Tot i així, la prova no hauria de tenir massa transcendència, i és que la tornada de Leo Messi condemnarà el francès a la banda.

griezmann vissel kobe barça @FCB

FCB

Aquest dissabte, però, la mirada dels culers no només s’ha dirigit al Barça. Iniesta ha regalat diversos detalls de qualitat per fer palès que els anys passen però la qualitat no desapareix. L’exblaugrana, juntament amb Sergi Samper, ha estat el millor futbolista del Vissel Kobe i fins i tot s’ha atrevit a intimidar Ter Stegen.

D’ocasions clares, això sí, ben poques. El Barça ha dominat la possessió però li ha faltat verticalitat en l’últim tram del camp. Riqui ha pogut marcar en el minut 11 després de robar la pilota a l’interior de l’àrea japonesa, però els seus companys no han gaudit d’una nova oportunitat clara fins el 42. Ha estat Griezmann qui, després de rebre una passada des de la línia de fons de Jordi Alba, ha enviat la pilota als núvols.

Carles Pérez, protagonista absolut

Com era d’esperar, a la segona part Ernesto Valverde ha presentat un onze completament diferent al del primer temps. Neto ha ocupat la porteria, Monchu -un migcampista del filial- ha jugat de lateral dret i Sergi Roberto ha estat el pivot. Frenkie de Jong ha actuat d’interior, mentre que les bandes han estat per Carles Pérez i Ousmane Dembéle.

Mentre el jugador francès ha demostrat entrega però poca precisió, l’extrem català del Barça B ha reclamat un lloc al primer equip amb dos grans gols. El primer l’ha aconseguit en el minut 59 després de culminar una paret dins de l’àrea amb Malcom, mentre que el segon ha servit per sentenciar el partit al 86, quan ha batut el porter nipó amb un bell xut creuat.

iniesta vissel kobe barça @vissel kobe

Vissel Kobe

Abans, bons minuts de Guillem Jaime al lateral esquerre i Carles Aleñá al centre del camp, la seva posició natural. L’altre protagonista del segon temps, però, ha estat Frenkie de Jong. Alternant la seva posició amb Sergi Roberto, l’holandès ha tornat a demostrar que és un jugador amb ADN Barça.

A casa d’un dels millors productes de la història de La Masia, diversos futbolistes del planter blaugrana han demostrat a Valverde que val al pena confiar en ells. La qualitat i la desimboltura hi és, ara només necessiten minuts per consolidar-se amb els millors.