El Barça lluitarà aquest diumenge per guanyar la seva 11a Lliga de Campions d'handbol després de superar a la semifinal d'aquest dissabte, disputada al Lanxess Arena de Colònia, al Kiel alemany (30-34), gràcies en part a una extraordinària actuació de l'extrem esquerrà Aleix Gómez, autor de dotze gols. El seu rival serà el Kielce polonès, entrenat per Talant Dujshebaev, l'únic equip que ha estat capaç de derrotar al Barça dues vegades aquesta temporada i que aspira al títol després de batre al Veszprém hongarès (37-35), en la qual serà una final inèdita a la competició.

A més d'Aleix Gómez, van ser decisives en la victòria blaugrana la gran segona part de Gonzalo Pérez de Vargas a la porteria, la sòlida defensa que ha deixat als germànics en només 12 gols després del descans i el malbaratament físic davant d'un rival d'entitat que ho ha intentat tot, però no ha pogut.

Igualtat en la primera part

Ha estat un veritable pols entre el potencial físic en atac i defensa del Kiel contra la velocitat i el talent de la primera línia blaugrana. Jugadors com el pivot alemany Patrick Wiencek i el lateral esquerrà noruec Harald Reinkind, els seus 'canoners', s'han vist superats en la primera meitat pel talent d'Aleix Gómez i del lateral esquerrà francès Dika Mem. Això ha portat a un equilibri gairebé total al marcador en la primera meitat, on la iniciativa germànica d'un gol a dalt ha estat neutralitzada per la velocitat del Barça.

Ni els canvis d'aquesta ofensiva temible del Kiel en 'set en atac' sense porter han pogut evitar un mínim avantatge del Barça al descans (19-18), tot i que encara quedava un gran esforç per davant per aconseguir l'anhelada classificació per a la gran final.

Aleix Gómez i Pérez de Vargas, decisius

En la segona meitat, s'ha mantingut la tònica de la primera, encara que el Barça ha millorat en defensa, mentre que Aleix Gómez, amb velocitat, superava una vegada i una altra a un impotent Niklas Landin. Només una doble exclusió de jugadors del Barça ha fet reaccionar el Kiel, però Gonzalo Pérez de Vargas ha començat a ser infranquejable i els intents d'Haniel Lángaro i l'omnipresent Aleix han situat el marcador en 31-25.

El Kiel ha hagut de canviar el seu sistema de joc, ser més agressiu, per buscar la remuntada, però l'atac alemany s'ha estavellat contra Pérez de Vargas, que en la segona meitat ha aconseguit 8 parades. Amb tot i això, el Kiel ha arribat a posar-se'n 32-29 a falta de 3 minuts, un acostament que ha quedat en res gràcies a la traça blaugrana, que ha tornat a serrar les dents fins a posar el definitiu 34-30 al marcador.

Imatge principal: Luka Cindric, en una acció del Kiel-Barça d'aquest dissabte / EFE