El Barça tenia aquest diumenge la possibilitat de reenganxar-se a la lluita per la Lliga. El Reial Madrid havia empatat a Mestalla (2-2), a la qual cosa s'havia afegit la derrota del Girona contra el Mallorca (1-0). La tasca no era fàcil, ja que San Mamés és territori complicat, encara que el premi, tornar a somiar amb la Lliga, era prou interessant com per donar-ho tot, com si es tractés d'una final. A l'hora de la veritat, però, el Barça ha tornat a defraudar en no passar de l'empat a res (0-0) en un partit disputat en el qual els blaugrana només han estat capaços de generar una ocasió clara de gol. En la segona part, de fet, no han generat ni una oportunitat amb cara i ulls, en un partit transcendental. I el punt ha sortit car, molt car, ja que Xavi Hernández ha vist com De Jong i Pedri, dues peces fonamentals, s'han lesionat, a només 10 dies del transcendental partit contra el Nàpols.

Després del gran partit contra el Getafe de la passada jornada, Xavi Hernández ha decidit canviar el mínim possible l'alineació. L'única variació ha estat la de Pau Cubarsí per un Íñigo Martínez que en les últimes setmanes està mesurant molt els esforços, per evitar una lesió. A la defensa, doncs, han jugat Koundé pel lateral dret i Cancelo per l'esquerre, amb Araujo a l'eix, al costat de Cubarsí. El centre del camp l'han format Christensen, De Jong, Gündogan i Pedri, amb Raphinha i Lewandowski en la línia més ofensiva. Els plans de Xavi, però, s'han anat ensorrant amb les arribades de les lesions, primer de De Jong i després de Pedri.

Frenkie de Jong es retira en llitera després de lesionar-se en el Athletic Club - Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong es retira en llitera després de lesionar-se en l'Athletic Club-Barça / Foto: EFE

Més lesions que ocasions

El Barça ha començat bé el partit, intens i amb el control de la pilota davant d'un Athletic Club que esperava al darrere. En el minut 14 ha arribat una bona ocasió, en una centrada de Frenkie de Jong que Koundé, de forma acrobàtica, ha rematat per sobre del travesser. Amb el pas dels minuts, però, l'Athletic Club ha fet un pas endavant i ha aconseguit arrabassar-li la pilota al Barça, que ha hagut de començar a córrer darrere de la pilota. Així i tot, els blaugrana han treballat bé en defensa, impossibilitant que els lleons generessin perill. I en el minut 26 ha arribat la primera lesió. De Jong salta per desviar una pilota i en caure es torça el turmell. El neerlandès ha intentat seguir, però no podia recolzar el peu a terra, per la qual cosa ha hagut de ser substituït, per Fermín López.

El temps perdut en la lesió ha afectat ambdós equips, que durant uns quants minuts han estat absents, amb un ritme molt inferior al de l'inici del partit. En el minut 32 ha arribat la millor ocasió de tota la primera part i, de fet, de tot el partit. Gündogan ha deixat sol Fermín, que no ha pogut superar un Unai Simón molt atent que havia sortit fora de l'àrea. La pilota ha caigut a peus de Cancelo, que s'han inventat una paràbola perfecta. Unai, molt forçat, ha aconseguit desviar la pilota, que ha acabat de ser desviada per Yeray, en la mateixa línia de gol. I abans del descans ha arribat la segona lesió, de Pedri, que en colpejar la pilota ha notat una estripada muscular que, segons els gestos del canari, sembla greu.

Pau Cubarsí tapa un xut de Berenguer durant el Athletic Club - Barça / Foto: EFE
Pau Cubarsí ha estat titular en San Mamés / Foto: EFE

Empat a res

L'Athletic Club ha tornat del descans amb una marxa més i tot just començar, Iñaki Williams ha buscat l'1-0, amb un xut desviat. La rèplica ha estat de Lewandowski, que també ha buscat el gol amb un xut que no ha vist porteria (50'). I després ha estat el torn de Fermín, que tampoc no ha aconseguit disparar entre els 3 pals (52'). I en el 57', l'ocasió ha estat per a Lewandowski, que ha vist com Paredes evitava que el seu xut agafés porteria. L'Athletic Club ha reaccionat als ensurts amb més intensitat i més joc per les bandes, el qual ha posat en un compromís els blaugrana.

En el tram final, el Barça ha fet un pas endavant, conscient que l'empat li valia per a poc després de la punxada del Reial Madrid a Mestalla, però els blaugrana han estat incapaços de trencar la línia defensiva de l'Athletic Club, que malgrat fer molts centrades laterals tampoc ha aconseguit posar en un compromís Ter Stegen. Empat a res a San Mamés i amb 2 lesions importants. El gol, mig buit.