Cop d'efecte del Barça a la Lliga Endesa. El conjunt blaugrana ha aconseguit imposar-se en el WiZink Center al Reial Madrid en el Clàssic de Nadal (78-87) en un partit igualat al marcador, però en el qual el Barça ha estat superior en el joc. Els de Jasikevicius han marcat el ritme en tot moment davant d'un Madrid irregular que es mantenia viu gràcies a accions puntuals de Llull, Yabusele i Tavares. Finalment, Laprovittola i Higgins han trencat el partit en el quart quart, que ha acabat amb el Barça vencent amb relativa facilitat.

El Barça arribava al Clàssic amb sensacions contraposades. D'una banda, havia aconseguit superar l'Estrella Roja a Belgrad, en un partit duríssim que els blaugrana es van endur a la pròrroga. Per un altre, havien perdut a la seva última sortida de la Lliga ACB, després de caure contra el València, el que deixava al Reial Madrid com a líder en solitari. Una derrota, doncs, seria un cop, ja que deixaria als blancs dues victòries.

Una primera part de més a menys

En la prèvia, Jasikevicius ha donat una ordre clara, no volia que el Madrid pogués córrer. I el Barça ho ha aconseguit gràcies a un percentatge ofensiu impressionant, com demostren els 28 punts anotats en el primer quart. 7 d'ells han arribat després de recuperacions a la sortida del Madrid, una demostració de la intensitat defensiva del Barça en la pressió. El gran problema per als blaugrana és que el Madrid ha aconseguit mantenir el pols ofensiu. Amb menys clarividència, amb diverses jugades de 2 +1, però sempre a prop al marcador.

Després d'un primer quart molt igualat, en el qual ha destacat Vesely, el Barça ha començat a estrènyer al marcador en el segon, fins a arribar a ampliar la distància a un +7. El ritme anotador d'ambdós equips ha caigut en picat, en part pel desencert en els tirs triples. Tavares i Musa s'han apropiat de l'atac del Madrid i a 1:20 per al descans, entre ambdós, han aconseguit el que semblava impossible, que el conjunt blanc es posés per davant al marcador (41-39), una distància que s'ha mantingut al descans (44-42) després d'un triple espectacular de Llull des del centre de la pista.

Higgins i Laprovittola imposen la seva llei

El tercer quart ha començat amb un ritme frenètic. El Barça ha colpejat primer, amb un Mirotic omnipresent, però el Reial Madrid ha respost amb triples i un Tavares imponent. L'anada i tornada, però, ha afavorit al conjunt blanc, que no només ha evitat que el Barça s'escapés al marcador, sinó que ha estat capaç de posar-se amb un +5 (57-52), gràcies a un parcial de 12-3. Sanli ha evitat la sagnia amb un triple, realçant al Barça, que amb un parcial de 0-10 s'ha tornat a posar per davant amb un +5.

En el quart i definitiu quart s'ha mantingut la dinàmica, un intercanvi de cops constant, sense que cap dels dos conjunts aconseguís desenganxar-se al marcador. I ha estat llavors quan Higgins i Laprovittola han aconseguit trencar el partit, amb dos triples seguits que han arribat gràcies a diversos rebots ofensius consecutius. Ambdós jugadors han agafat les regnes blaugrana, amb un Da Silva imponent en el rebot. El Barça s'ha posat amb un +8 a falta de 4 minuts per al final, una distància que el Reial Madrid ja no ha estat capaç de contrarestar.