Les obres de reforma del Camp Nou ja estan en marxa. L'Espai Barça és a l'horitzó i el projecte va agafant cos a mesura que passen els mesos. Però ara es coneix que el club blaugrana ha decidit fer un canvi d'última hora i rescindir el contracte amb els arquitectes responsables del projecte. Una novetat inesperada que arriba poc abans de l'inici del gran gruix de les obres.

Nikken Sekkei, fora del projecte del nou Camp Nou

El Barça canviarà d'arquitectes i Nikken Sekkei, el despatx d'arquitectura japonès que va ser el guanyador del concurs internacional per a la rehabilitació i ampliació de l'estadi culer, deixa de ser qui portarà les obres de l'Espai Barça, segons informa Catalunya Ràdio. El despatx d'arquitectura japonès va ser el vencedor del concurs al 2016, quan Josep Maria Bartomeu estava a la presidència del Barça, però ara Joan Laporta cancel·la el contracte existent.

Així mateix, el despatx B720, que és de l'arquitecte Fermín Vázquez, també es desvincula del projecte. Concretament, aquest despatx d'arquitectura català era l'enllaç entre l'empresa japonesa i el Barça. Ara, però, ja queda exclòs del projecte. I hi haurà nous responsables.

Espai Barca Nou Camp Nou FC Barcelona
Fotomuntatge de l'Espai Barca / Foto: FC Barcelona

Torrella Ingeniería agafarà les regnes

Encara segons la mateixa informació, el projecte passarà a mans de Torrella Ingeniería. L'empresa catalana, amb seu a Terrassa, és "una consultoria d'enginyeria i arquitectura especialitzada en projectes d'edificis industrials, oficines, serveis, naus i parcs logístics". Tot i això, encara falta l'OK de la junta directiva, que es reunirà el proper 19 de setembre per debatre sobre el nou rumb que agafa l'Espai Barça.

Però tot i que hi ha un canvi important en el projecte, ja que s'ha modificat l'empresa que portarà les obres, el pla inicial no varia, ja que està definit i aprovat pels socis del Barça. La junta directiva de Joan Laporta va reformular alguns punts de les obres de l'Espai Barça, però ara el canvi dels responsables suposa una alteració molt més gran.

Joan Laporta jugadores Ramon Ramirez Espai Barca FC Barcelona
Joan Laporta presentant el projecte de l'Espai Barça als jugadors del primer equip de futbol / Foto: FC Barcelona

A punt per a les primeres grans modificacions estructurals

Recordem que després de l'aprovació per iniciar les obres ara fa uns mesos i que l'Ajuntament de Barcelona hagi donat el vistiplau al Barça, en els properes mesos es faran les remodelacions més importants. Tot i que ja han començat algunes fases, la primera gran modificació estructural arribarà al mes de novembre, coincidint amb l'aturada de la competició pel Mundial del Qatar, quan s'enderrocarà la tercera grada del Gol Sud.

L'objectiu, tal com va explicar Joan Laporta, és construir "l'espai esportiu i d'entreteniment més gran, innovador i atractiu que es faci dins d'una ciutat". A més, va afirmar que "serem referència al món de l'entreteniment i de l'esport". També cal recordar que està previst que, com a mínim, durant la temporada 2023/24 hi haurà el trasllat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys per tal que es puguin avançar més ràpidament les obres del Camp Nou.