El Camp Nou està deixant de ser el Camp Nou de tota la vida. Aprofitant l'aturada de la competició del Barça pel Mundial de Qatar 2022, aquest dimecres s'ha fet un pas més en les obres de l'Espai Barça. I ara ha arribat el torn de l'enderrocament parcial de la tercera graderia de l'Spotify Camp Nou.

El Camp Nou canvia de cara

Aquesta treballs es faran entre els mesos de novembre i desembre, just quan no hi han partits oficials a l'estadi culer. El Barça ha confirmat que les obres "afecten la zona de Gol Sud, principalment la tercera graderia, segueixen el seu curs i, tal com estava previst, ja ha començat l'enderroc parcial de la tercera graderia". A més, també expliquen més concretament que aquesta primera fase consistirà en "la retirada de les lloses de la zona afectada, l'enderrocament de l'anella exterior, el voladís que sobresurt de la façana del Gol Sud (on s'ubicava el Centre d'Assistència Sanitària) i, finalment, la meitat de la tercera graderia del mateix Gol, part de la qual en fa contrapès".

El club blaugrana també ha confirmat que aquesta fase de les obres acabarà a finals d'any d'aquest 2022, el 30 de desembre, que serà just abans del proper partit del Barça, el cap de setmana de cap d'any contra l'Espanyol. Tot i que Joan Laporta va demanar a la Lliga canviar l'ordre del partit contra el conjunt perico per avançar una mica més les obres, volent que es disputés el primer derbi a l'RCDE Stadium, finalment no s'ha variat res i el Barça tornarà a la competició de Lliga amb un duel al Camp Nou. I aleshores es veurà una imatge diferent del feu culer, amb menys seients disponibles i amb una evidència molt clara que ha començat el procés de remodelació.

4,6 milions d'euros de cost

El Barça ha detallat que aquestes actuacions "permeten avançar bona part dels treballs de l’estiu vinent i accelerar el gruix de les obres de remodelació del nou Estadi previstos per a la temporada 2023/24". Un moment en el qual, ja pensant en la temporada vinent, que serà quan el Barça deixarà les instal·lacions de les Corts per almenys una temporada i anirà a jugar a Montjuïc.

Derribo Camp Nou Barça / Foto: FC Barcelona
Imatge de la tercera graderia del Camp Nou / Foto: FC Barcelona

El club blaugrana també ha destacat que les obres d'aquests propers mesos tindran un cost màxim de 4,6 milions d'euros, que es trauran del crèdit pont que el club blaugrana va firmar l'estiu passat. I, en total, afectaran 3.782 localitats del Gol Sud, principalment de tercera graderia, que desapareixeran. Però també expliquen que d'aquestes afectacions, 3.182 localitats són socis abonats, que seran reubicats a zones similars o podran fer una moratòria temporal en el pagament de l'abonament. A tot això, 1.215 abonats de la segona graderia que passaran d'estar coberts a descoberts, també tindran una adaptació de preu.