Göteborg, Eindhoven i ara Bilbao. El Barça femení conquereix la seva tercera Women's Champions League després de batre de forma magistral l'Olympique de Lió a San Mamés (2-0). Final catedralícia de les blaugrana que els permet confirmar el seu regnat europeu després de derrotar la seva bèstia negra, amb qui anteriorment havien caigut derrotades a Budapest i Torí. El Barça suma la seva tercera Champions femenina gràcies als gols d'Aitana Bonmatí i Alexia Putellas, les millors futbolistes del món.

Tensió i bon espectacle a San Mamés

Ningú s'ha reservat res per a aquesta gran final, amb Jonatan Giráldez apostant pel seu millor onze, amb Mariona Caldentey completant l'atac i amb Aitana Bonmatí com a far culer. I Sonia Bompastor tampoc ha amagat cartes, ja que ha repetit la mateixa alineació que va eliminar el PSG a les semifinals, amb Kadidiatou Diani i Delphine Cascarino com a grans perills.

Final Champions Femenina Barça Olympique Lyon EFE
Aitana Bonmatí pressionant Wendie Renard / Foto: EFE

La sensació que es vivia des del camp era que "avui sí es guanya", amb una afició culer protagonista absoluta a la grada, tenyint la Catedral de blaugrana, i convertint-se en el jugador número 12 del Barça. Però el Lió és molt Lió i ha començat amenaçant, igual que Salma Paralluelo, tenint la primera ocasió del partit, amb Fridolina Rolfö poc després. Les franceses no s’han acovardit i tampoc s’han tancat com està acostumat veure el Barça, i han estat a punt de fer gol de córner, amb travesser inclòs de Wendie Renard, al quart d’hora de joc. Mica en mica el Barça ha anat recuperant el seu estil i ha controlat el partit a través de la possessió. I no hi ha hagut gol en contra en els primers minuts, tal com sí havia passat en les dues finals anteriors.

Xiulets per al Lió i aplaudiments per al Barça. Aquesta constant s’ha anat repetint durant tot el partit. I per l’única zona del camp on hi havia llum ha estat a punt de marcar Patri Guijarro abans de la mitja hora de joc, però la fortuna ha caigut de la banda de les franceses. Un partit que s’ha tornat a accelerar, amb anades i tornades que beneficiaven el Lió, però el Barça no ha perdut la cara en cap moment fins al descans, fins i tot reclamant un penal sobre Salma, però no s’ha mogut el marcador després d’un final de part amb la tensió en augment, un bon espectacle sobretot culer i també una gran ocasió de Caroline Graham Hansen.

Salma Paralluelo protesta Barça Olympique Lyon EFE
Salma Paralluelo protestant asseguda sobre la gespa de San Mamés / Foto: EFE

Aitana Bonmatí i Alexia Putellas confirman la tercera Champions culer

I aquest Barça creixent i mostrant més futbol no ha defallit al segon temps. Renard ha espantat les culers, però la capitana del Lió no ha estat encertada. Les blaugrana han buscat els contracops i s’han apropat al gol, però han començat a perdre el control, havent d’esperar les intervencions de mèrit de la portera Cata Coll. Per això les culers han tornat a posar pausa i han portat el partit al seu terreny. I així ha arribat una clara ocasió de Salma Paralluelo al quart d’hora del segon temps.

I qui havia de ser si no era Aitana Bonmatí, la Pilota d'Or, la que encarés la defensa rival, entrés dins l’àrea del Lió sense por i rematés al fons de la porteria després d’un rebot i avancés el Barça al marcador al minut 63 (1-0). Pràcticament les 50.827 espectadores presents a San Mamés (rècord d’una final de Champions femenina) han embogit. Un gol que ha canviat completament el guió, ja que el Lió ha avançat molt les línies i s’ha posat a atacar per primera vegada. I Giráldez ha protegit el seu equip donant entrada a Ona Batlle per Rolfö.

Aitana Bonmatí besa el escudo del Barça tras marcar contra el Olympique de Lyon / Foto: EFE
Aitana Bonmatí fent un petó a l'escut del Barça / Foto: EFE

El Barça ha sabut resistir i jugar amb el marcador a favor, també donant entrada a Esmee Brugts, Clàudia Pina i Alexia Putellas, amb aquesta última completant la victòria amb un gol definitiu en l'últim minut (2-0). Sublim gestió culer de la final. I després de dues finals perdudes contra el Lió, a la tercera ha anat la vençuda. Ja no hi ha bèstia negra i el Barça regna a Bilbao. San Mamés, un nou estadi per a la història culer, el que ha vist el Barça aixecar la seva tercera Women’s Champions League.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!