El Barça femení és el millor equip d'Europa. El conjunt blaugrana ha fet història a Göteborg en un diumenge dia 16 de maig del 2021 que passarà a la història i que reafirma un Barça que està destinat a marcar una època daurada en el món del futbol. A l'Estadi Gamla Ullevi les culers han golejat el Chelsea i s'han adjudicat la seva primera Women's Champions League (0-4).

Festival del Barça

Ara ja ningú pot discutir que el Barça és referent. Des del mateix moment que s'ha xiulat l'inici del partit, ja s'ha vist que aquesta seria una final especial. Als 26 segons, pilota al travesser de Lieke Martens, i al 36, gol de Leupolz en pròpia porteria. Sí, gol. Al primer minut del partit el Barça ja dominava en el marcador.

I és que aquest Barça que desprèn il·lusió, esperança i molt futbol des de fa uns anys, ha volgut reivindicar-se i donar un cop sobre la taula a la final de la màxima competició europea. No volien tornar a marxar d'una final de Champions sense el títol, com ja va passar al 2019 a Budapest. Però és que el primer gol blaugrana, tan d'hora com inesperat, s'ha convertit en el preludi d'un festival inevitable.

Chelsea Barça Europa Press

Les jugadores del Barça celebrant un gol / EuropaPress

Al minut 14, Alexia Putellas —que ha forçat i ha jugat amb un embenat a la cuixa esquerra— ha marcat el segon gol blaugrana des del punt de penal. Gran jugada de Caroline Graham Hansen i caiguda de Jenni Hermoso dins l'àrea que l'àrbitre ha vist com a falta. Menys d'un quart d'hora i domini absolut del Barça en tots els sentits.

Però aquest equip destaca per tenir a grans futbolistes, estar unit i sempre voler més. Al minut 21, gol d'Aitana Bonmatí, i al 36 ha estat Graham Hansen qui ha fet el quart després d'una jugada de banda espectacular de Martens.

Aitana Bonmatí celebrant el seu gol / EuropaPress

El Barça desespera el Chelsea

Gols i més gols del Barça, però no només ha estat això: pressió en tot el camp sense deixar pensar un Chelsea que ha estat incapaç de fer lluir la portera blaugrana Sandra Paños. I tot i que el Chelsea ha fet canvis i ha volgut fer un pas endavant a la segona part, no han tingut res a fer. El Barça no s'ha deixat intimidar.

Defensa molt sòlida. I quan ha arribat amb cert perill a la frontal de l'àrea culer, han aparegut Torrejón, Leila, Patri, Mapi i Hamraoui. El Barça ho ha fet tot, però absolutament tot bé.

El recital culer ha estat en tots els sentits. I han estat tan intel·ligents quan tenien pilota com quan la tenia el conjunt anglès. El Chelsea s'ha arribat a desesperar. No hi havia manera. El Barça ha estat el millor.

Chelsea Barça EFE

Martens i Graham Hansen celebren un dels gols del Barça / EFE

I el Barça és campió d'Europa

Ha arribat la pluja al Gamla Ullevi quan quedava mitja hora per al final i han entrat al camp Mariona, Vicky Losada, Oshoala, Melanie Serrano i Crnogorčević. Però al Barça no li han marxat les seves ganes de guanyar. Al final, més ocasions del Barça davant d'un Chelsea abatut i mentre el títol de Champions s'acabava de tenyir de blaugrana.

Paños, Torrejón, Patri, Mapi, Leila, Alexia, Aitana, Hamraoui, Martens, Graham Hansen, Hermoso, Mariona, Vicky Losada, Oshoala, Melanie Serrano i Crnogorčević ja formen part de la història del Barça i de la Women's Champions League. També totes les futbolistes que estaven a la banqueta de Göteborg i aquelles que no han pogut jugar. I un reconeixement a Lluís Cortés i el seu cos tècnic. Comença una nova era daurada del Barça també a Europa. I ara... a pel triplet.

Imatge principal: Les jugadores del Barça aixecant la Women's Champions League / EFE