Després de Göteborg, Eindhoven és la segona ciutat que veu triomfar el millor equip d'Europa, el Barça femení. Victòria culer al Philips Stadion a la final de la Women's Champions League amb una brillant remuntada davant del Wolfsburg (3-2). Patri Guijarro, amb un doblet, i Fridolina Rolfö han fet desaparèixer de la ment dels culers la derrota de Budapest i de Torí d'ara fa un any. Els seus gols han donat al Barça la força i el coratge per sobreposar-se a les alemanyes en un partit brillant per acabar aixecant la segona Champions femenina de la història culer.

Dues errades condemnen el Barça

Tot i un inici vibrant del Barça, amb domini, ocasions i perill constant, ja avisant des del primer minut amb una doble ocasió d'Aitana Bonmatí i Patri Guijarro, el Wolfsburg no s'ha espantat. I al minut 3, primera errada culer, de Lucy Bronze, i golàs d'Ewa Pajor després de fer un bon xut des de fora l'àrea (0-1). Un cop fort per a un Barça amb l'equip de gala i amb Salma Paralluelo a l'eix de l'atac fent d'Asisat Oshoala, lesionada aquest passat divendres.

Alexandra Popp Aitana Bonmatí final Champions femenina Barça Wolfsburgo / Foto: EFE - Alberto Estévez
Aitana Bonmatí jugant contra el Wolfsburg / Foto: EFE - Alberto Estévez

Però encara que el Wolfsburg manava al marcador, el Barça ha seguit atacant de manera constant i demostrant que les ganes de victòria no havien marxat. Salma i Mariona Caldentey ho han provat des de lluny, però massa imprecises. El mateix que Irene Peredes, sorprenent tothom des del segon pal després d'un córner. Però tampoc hi ha hagut encert blaugrana.

El Wolfsburg deixava jugar el Barça, feia passades en llarg i pressionava molt bé. I Aitana Bonmatí, que havia de ser el cervell, no podia moure's amb llibertat. Una ocasió clara de la futbolista catalana i un xut des del mig del camp de Guijarro. Però res podia desestabilitzar les alemanyes, infranquejables en defensa. Ni tampoc Caroline Graham Hansen, massa vigilada i massa desapareguda per la banda dreta de l'atac culer. I en la segona errada defensiva, amb Mapi León perdent el marcatge d'Alexandra Popp, la davantera alemanya ha marcat el segon gol del Wolfsburg al minut 37 (0-2). I Salma Paralluelo no ha pogut retallar distàncies just abans del descans.

Gol Pajor Champions femenina Barça Wolfsburgo / Foto: EFE - Alberto Estévez
Les jugadores del Wolfsburg celebrant un dels gols contra el Barça / Foto: EFE - Alberto Estévez

Espectacular remuntada del Barça

Però el Barça ha canviat la mentalitat al descans i ha començat el segon temps a per totes. Ocasió de Patri Guijarro al primer minut, i just després han arribat dos gols seus als minuts 48 i 50 per empatar el partit (2-2). I l'eufòria culer s'ha fet notar a la grada. Un Barça millorat s'ha fet escoltar a Eindhoven i aleshores el Wolfsburg ha començat a patir de veritat.

I el millor Barça ha aparegut quan Aitana i Graham Hansen també s'han fet notar sobre la gespa. Però igual que les blaugrana han fet un pas endavant, aleshores el Wolfsburg ha reaccionat. I la igualtat s'ha fet present. I també ha hagut d'intervenir la portera Sandra Paños. I ha estat entrar Geyse Ferraria al camp i marcar el tercer culer gràcies a Fridolina Rolfö al minut 70 (3-2).

Aitana Hansen Patri Guijarro Barça Wolfsburgo / Foto: EFE
Les jugadores del Barça celebrant un dels gols contra el Wolfsburg / Foto: EFE

Aitana Bonmatí, una altre cop Patri Guijarro... i el Barça seguia generant perill. I aleshores ha estat el moment de donar entrada a Ana-Maria Crnogorčević i a Clàudia Pina. I també han entrat ja en els minuts finals Alexia Putellas i Ingrid Engen. El Barça, però, no ha patit més i s'ha endut un partit increïble, on ha brillat i ha sabut remuntar per confirmar que és el millor club d'Europa. I la Champions viatja cap a Barcelona. La segona de la història culer.