El Barça guanya el judici contra Neymar Jr per la demanda que va interposar per l'impagament d'un bonus de renovació abans de la seva marxa del club. Feia anys que el litigi estava en marxa, amb reunions entre les dues parts en els últims mesos, però sense acord. I la decisió del jutge ha estat donar la raó al Barça.

Neymar va interposar la demanda contra el Barça reclamant la segona part d'una prima de renovació acordada amb el club, segons el que marcava el contracte. El problema que va sorgir va ser que el brasiler va abandonar el club a l'estiu del 2017, pocs mesos després d'aquesta renovació, i el Barça es va negar a seguir pagant el signing bonus.

Neymar Bartomeu Barca FC Barcelona

FC Barcelona

La clàusula de la prima de renovació

La renovació es va firmar a l'octubre del 2016, en la mateixa temporada de la seva marxa cap al PSG, i en la qual s'ampliava el seu contracte fins al 2021.

Una de les claus era aquesta famosa prima de renovació, que el Barça es comprometia a pagar-li 64,4 milions, dels quals en va pagar 20,75 milions en el moment de la renovació. Els milions restants el club blaugrana no els va pagar després que Neymar marxés del Barça.

Neymar renovacio Barca FC Barcelona

FC Barcelona

I aquí va començar el litigi, en el qual el futbolista reclamava els diners restants, mentre que el club blaugrana es negava a pagar-los i, a més, exigia una indemnització de la part proporcional de la prima pagada per incompliment de contracte.

Finalment, el jutge ha acabat desestimant íntegrament la demanda del futbolista, que reclamava la totalitat dels 43,6 milions d'euros, i ha estimat part de la demanda presentada pel Barça. Ara el jugador haurà de retornar al club blaugrana un total de 6,7 milions d'euros.

Neymar Barça Juventus Champions Camp Nou EFE

EFE

Tot i això, la resolució encara pot ser recorreguda en els propers dies pel representant del jugador. El serial encara no ha acabat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat