No ha pogut ser. El Barça ha caigut aquest diumenge a la final de la Champions League de futbol sala contra un Palma molt rocós que ha aconseguit el seu segon títol continental consecutiu. La clau de la final ha estat el desencert del Barça en la rematada en la segona meitat, ocasions que han repel·lit entre Luan i els pals, fins que l'1-3 ha acabat per sentenciar la final.

El partit ha estat igualat i ha estat emocionant, just el que s'esperava dels dos últims campions d'Europa. El Barça havia guanyat la seva quarta Champions la temporada 2022/23, en golejar l'Sporting de Portugal (4-0), mentre que el Palma va aconseguir la seva primera Copa d'Europa la temporada passada també contra l'Sporting, en una agònica final que es va resoldre en la tanda de penals.

Gol d'Adolfo i remuntada del Palma

El Palma ha començat millor la final, amb un ritme de joc molt alt que li ha permès generar les primeres grans ocasions. L'equip de Vadillo, tanmateix, s'ha trobat amb un Dídac Plana molt inspirat que ha salvat el Barça, en rematades de Cleber i Rivillos. "Estem adormits. Hem d'espavilar o ens faran gols. No podem deixar en defensa tres metres", ha afirmat Jesús Velasco en un temps mort.

El missatge de l'entrenador del Barça ha donat resultat, ja que a poc a poc els blaugrana han anat decantant la balança, igualant el joc, fins que Adolfo, amb un obús creuat, ha obert el marcador, quan faltaven 5 minuts per al descans. S'hi ha afegit que el Palma estava ja amb 5 faltes, la qual cosa impedia als seus jugadors de parar jugades perilloses. El gol ha donat ales al Barça, que ha estat molt superior, encara que els blaugrana no ho han aprofitat per augmentar el marcador. I a 1:34 minuts del descans ha arribat l'empat, de Ròmul, en una jugada d'estratègia en la qual hi ha hagut una falta clara. El VAR ha demanat la revisió, però els àrbitres han validat l'1-1. En els últims segons, el Barça ha disposat de 2 dobles penals, però Catela i Ferrao han fallat. El Palma, en canvi, ha aconseguit completar la remuntada, a 8 segons del descans, en una falta ben executada per Vilian.

El Barça paga cara la falta de pólvora

Després del descans, com s'esperava, el Barça ha sortit ofensiu, a buscar l'empat, un risc que ha permès que el Palma construís alguns contraatacs perillosos. Les primeres ocasions han estat per a Pito, molt desencertat en la rematada final. La següent ocasió ha estat per a Sergio Lozano que ha enviat un obús al travesser. La pressió blaugrana ha anat cada vegada a més, contra un Palma ultradefensiu. I així com en la primera part l'heroi ha estat Dídac, el porter del Barça, en la segona part ha estat Luan, que ha evitat un bon nombre de gols blaugrana. I quan no ha estat el porter ha estat la fusta, ja que a falta de 7 minuts Touré ha enviat el pal i excel·lent tret creuat.

Davant de la pressió del Barça, Palma ha fet el seu partit, intentant trencar el ritme dels blaugrana sempre que ha pogut. Luan ha firmat la parada de la final en el minut 34, amb un tret a boca de canó de Catela que el porter del Palma ha desviat córner de forma espectacular. I quan més a prop estava l'empat ha arribat l'1-3, en una ràpida triangulació de Palma que ha finalitzat Neguinho. Al Barça ja només li quedava l'heroica, per la qual cosa Sergio Lozano s'ha posat de porter jugador, però la superioritat numèrica no ha servit per a res. De fet, en dues pèrdues, ja en els últims segons, han arribat l'1-4 i l'1-5.