Moltes vegades, el futbol, i l'esport en general, ha de servir com a motor de canvi o, com a mínim, per conscienciar els seus aficionats dels problemes de veritat en aquesta vida. Que el Barça hagi acabat una temporada sense guanyar cap títol, o que al Manchester City se li hagi tornat a escapar l'oportunitat de guanyar la Champions League pot ser frustrant, o fins i tot dolorós per als seus aficionats, però res no és comparable al dolor que tenen les persones amb malalties com l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

El 24 d'agost, Barça-City contra l'ELA

Aquest és un dels molts missatges que ambdós equips intentaran transmetre al món quan els anglesos viatgin a Barcelona per disputar un partit amistós per recaptar fons contra aquesta malaltia. El partit, que ja s'havia anunciat i que servirà per retre homenatge a Juan Carlos Unzué, que des que va fer públic que patia aquesta malaltia ha estat un dels altaveus més importants per conscienciar el públic espanyol, ja té data, i es jugarà el proper 24 d'agost a Camp Nou.

Luis Enrique Unzue Guardiola Xavi Hernandez Europa Press
Luis Enrique, Guardiola i Xavi, en un acte amb Juan Carlos Unzué / Europa Press

Una vegada s'ha conegut el calendari de la Premier League, ambdós clubs han pactat una data que fos còmoda per a ambdós, i s'ha decidit que aquesta trobada amistosa es disputi en aquesta data, un dimecres, i amb la lliga començada.

La Premier League donarà el seu tret de sortida el 5 d'agost, divendres, amb la disputa del Crystal Palace-Arsenal. El Manchester City de Pep Guardiuola debutarà el diumenge dia 7 visitant Londres per enfrontar-se al West Ham. El Barça, per la seva part, per a aquestes dates ja haurà tornat de la seva gira pels Estats Units però encara no haurà jugat el seu primer partit oficial, perquè la lliga espanyola comença una setmana més tard que l'anglesa.

Jornada plena d'emoció per a Juan Carlos Unzué

Llavors, quan es jugui l'amistós entre citizens i blaugrana, els primers hauran jugat ja tres jornades de lliga, mentre que els de Xavi Hernández portaran dos partits disputats. Ambdós seran encara equips en construcció, però amb prou rodatge després d'haver acabat ja la pretemporada.

Luis Enrique Juan Carlos Unzue entrenament Barça EFE
Unzué amb Luis Enrique, quan estava al Barça / EFE

Per descomptat, el que pugui passar al terreny de joc del Camp Nou serà el menys important de la tarda, ja que l'únic que serà d'importància serà el que es pugui recaptar per lluitar contra una de les malalties més cruels que existeixen, i també perquè Juan Carlos Unzué rebi tot l'afecte que ha anat repartint pel futbol espanyol durant tants anys.

A més, quan miri a les banquetes del Camp Nou, on tantes nits ha estat, veurà dos amics com Xavi Hernández i Pep Guardiola, acompanyants ideals per a una jornada que, de ben segur, estarà plena d'emoció per a tothom.

 

Imatge principal: Xavi Hernández i Pep Guardiola, entrenadors de Barça i Manchester City / EFE