La història interminable. El Reial Madrid, una vegada més, ha firmat una remuntada miraculosa per eliminar el Manchester City de Pep Guardiola (3-1) i jugarà la final de la Champions de París. Rodrygo, amb dos gols als minuts finals del temps reglamentari, ha enviat el partit a la pròrroga i Benzema, de penal, ha culminat el miracle per deixar en res el gol de Mahrez.

Al City li costa entrar al partit

Els merengues van sortir vius de Manchester vuit dies abans, però, com és lògic, un partit al Bernabéu és molt diferent que a l'Etihad. Si en els primers 15 minuts del partit d'anada el domini dels de Guardiola va ser devastador, la igualtat ha estat la tònica dominant en el partit d'avui.

Casemiro De Bruyne Real Madrid Manchester City EFE
Casemiro, un una de les diverses faltes que ha fet en el partit / EFE

De fet, la primera ocasió de perill ha vingut del cap de Benzema, quan al minut 4 ha enviat fora una gran centrada de Carvajal, en una d'aquelles que el francès acostuma a enviar al fons de la xarxa. Pocs minuts més tard, jugada gairebé calcada. Carvajal habilita Fede Valverde i l'uruguaià posa una pilota tensa al punt de penal, i un altre cop Benzema, defineix massa alt.

Als citizen els ha costat ben bé 20 minuts assentar-se a l'atmosfera d'un partit de Champions al Bernabéu, i primer amb un xut de De Bruyne, i després amb un intent de Bernardo Silva han amenaçat un Courtois que estava vivint massa tranquil. Ho han aprofitat els de Guardiola per controlar més el joc, i amb un ritme més pausat que el que volia proposar Ancelotti.

Pep Guardiola Carlo Ancelotti EFE
Pep Guardiola i Carlo Ancelotti, duel d'estils al Bernabéu / EFE

El Madrid perdona; Mahrez, no

A més, el Madrid comptava amb la permisivitat de Daniele Orsato, ja que l'àrbitre italià li ha perdonat dues targetes grogues a un Casemiro que manté la impunitat habitual. Amb força interrupcions i sense gols el partit ha arribat al descans. Tot hauria pogut canviar en la segona jugada de la represa, quan els blancs han agafat totalment desprevinguts els anglesos i Vinícius ha perdonat sol davant Ederson.

Però no només han tingut aquesta, i en el primer quart d'hora de la segona part ha estat un degoteig d'arribades als voltants de l'àrea d'Ederson. I ha estat així, en gran mesura, perquè Vinícius guanyava tots els duels a Walker, que arribava molt just al partit i ha acusat la inactivitat de les últimes setmanes.

Mahrez Real Madrid Manchester City EFE
Mahrez ha marcat el 0-1 pel City / EFE

Guardiola l'ha aguantat fins al minut 70, mateix moment en que ha retirat del partit un De Bruyne força apagat. I sense temps per veure la influència dels canvis, ha arribat el golàs de Mahrez. Bernardo Silva ha pogut controlar amb molts espais a la zona ampla, ha fixat la defensa abans d'obrir a la dreta on Mahrez ha definit amb molta potència al primer pal. Courtois s'havia vençut amb el cos cap al pal llarg i quan ha volgut rectificar no hi ha arribat.

Rodrygo fa de Benzema...

Amb el gol i poc més de 15 minuts per davant, ni tan sols l'afició del Madrid, habituada a creure en coses que per la resta de mortals son directament impossibles, semblava creure-hi. El Madrid s'ha abocat a l'atac, però les ocasions més clares les ha tingut Grealish.. Primer Mendy, sota pals, i després Courtois han evitat el 0-2 que hauria deixat finiquitada l'eliminatòria.

I això, un fil de vida, és l'única cosa que necessita el Madrid. I ha arribat el miracle. Sí, un altre. Primer, Benzema feia bona una passada de Camavinga i Rodrygo ha posat el peu abans d'Ederson per deixar l'eliminatòria a un gol. Quedaven els sis minuts d'afegit, però en el 91 ja estava tot empatat. I, una altra vegada, amb gol de Rodrygo.

Rodrygo Real Madrid Manchester City EFE
Dos gols de Rodrygo han enviat el partit a la pròrroga / EFE

El brasiler, d'1,74m ha guanyat una centrada davant de torres com Rúben Días o Laporte y ha enviat el partit a la pròrroga, i gràcies, perquè el Madrid ha disposat d'ocasions per a remuntar-ho abans. El City ha sortit gairebé KO al temps extra, i Rúben Días ha fet un penal clar sobre Benzema per acabar d'adornar tot l'espectacle.

... i Benzema culmina l'obra de Rodrygo

Benzema no ha fallat, i al minut 93, el Madrid ja era a la final de París. Quedava gairebé mitja hora de joc, però l'equip de Guardiola eren onze ànimes en pena deambulant per la gespa del Bernabéu i amb milers de preguntes, però cap resposta. Han conseguit creure que no estava tot perdut, i la primera part de la pròrroga ha acabat a l'àrea de Courtois, amb una doble ocasió que ni Foden ni Fernandinho han pogut convertir en gol per tornar a empatar-ho tot.

En els últims 15 minuts, a gairebé tothom, menys als que havien entrat de refresc, els ha fallat el cap i les cames. Guardiola veia des de la banda com els seus intentaven contagiar-se de la fe del rival, però la relació del Madrid amb la Copa d'Europa no la té ningú, i el City ha acabat resignat davant un Bernabéu embogit que ha celebrat un altre miracle.

Benzema Rodrygo Real Madrid EFE
Benzema y Rodrygo, els golejadors del Reial Madrid / EFE

Un miracle, que sempre sembla ser el penúltim, ja que la Champions sempre ens té reservada una nova pàgina impensable amb el Madrid com a protagonista. Qui sap, si la següent s'escriurà el proper 28 de maig a l'Stade de France, contra el Liverpool, que buscarà venjar-se de la final que van perdre el 2018.

Imatge principal: diversos jugadors del Reial Madrid celebren un dels gols / EFE