El Reial Madrid ha revalidat el títol de campió de la lliga ACB després de superar el Barça al Palau Blaugrana en el quart partit de la final (3-1). L'equip de Svetislav Pesic va poder guanyar el segon duel i va plantar cara al tercer, però aquest divendres ha viscut un epíleg tràgic davant de la seva afició després de signar un últim quart nefast.

El club té motius per preocupar-se, i és que la secció ja suma 5 anys sense guanyar el títol. Aquest divendres, a més, ha hagut de veure com l'etern rival profanava el Palau per guanyar la seva 35a lliga.

Rudy, el més viu

El dominador del primer quart ha estat el Reial Madrid, tot i que el Barça ha plantat cara i ha començat a encistellar de manera progressiva. Els blancs s’han arribat a situar amb un avantatge d’11 punts gràcies a tres tiples de Rudy a l’inici del partit, però ben aviat Chris Singleton, Kevin Pangos i Kyle Kuric han canviat la dinàmica. Després dels primers 10 minuts, el Madrid només guanyava de 3 (21-24).

Heurtel no entra en escena

Triple de Kuric, triple de Pangos i dos de dos en tirs lliures d’Adam Hanga. L’inici del segon quart del Barça prometia, però una terrible ratxa de gairebé 4 minuts sense anotar ha penalitzat l’equip de Pesic, que també ha marxat als vestidors perdent. Mentre la sequera s’allargava, Trey Thompkins i Gustavo Ayón han anotat per tornar a posar per davant el Madrid (33-37).

Ha estat un període de poc encert per part dels dos equips, i és que l’equip de Pablo Laso ha aconseguit 13 punts i el de Pesic 12. Thomas Heurtel, el líder dels 3 darrers partits (14, 30 i 21 punts) seguia sense estrenar-se.

El Barça no remunta

El tercer quart no ha servit perquè el Barça i Heurtel es refessin, si no tot el contrari. Davant d’un gegant Walter Tavares, el conjunt blaugrana no ha pogut posar-se per davant en el marcador en cap moment. De fet, el Madrid s’ha situat 10 punts per sobre del Barça gràcies a un triple de Randolph en l’equador d’aquest període, fet que ha neutralitzat Pesic amb un temps mort i Pangos amb 5 punts consecutius.

Tot i així, el Madrid ha reaccionat i, amb el Barça a 2 punts, ha començat a encistellar de la mà de Fabien Causeur i Facu Campazzo, que ha tancat el tercer quart amb un triple letal (47-55).

El final més trist

Com en el segon quart, el Barça ha evidenciat una falta d’encert alarmant en el tir quan més ho necessitava. Sí, l’equip de Pesic defensa bé, però és impensable que pugui triomfar si s’està més de 6 minuts sense anotar. Això és el que li ha passat en l’últim quart, quan, perdent de 5, Singleton ha fallat tres tiples consecutius.

Durant aquest temps el Madrid no ha brillat, però n’ha tingut prou amb les cistelles puntuals de Taylor i Tavares per sentenciar el partit mentre part de l’afició del Barça abandonava el Palau.