El Barça Lassa s’acaba de proclamar campió de la Lliga de futbol sala després de derrotar El Pozo per 3-2 en el cinquè i últim partit. Lozano ha estat l’heroi dels blaugrana amb un doblet i el conjunt català suma la seva quarta Lliga després de sis anys de sequera i domini de Movistar Inter. Els d’Andreu Plaza aconsegueixen el triplet domèstic (Lliga, Copa d’Espanya i Copa del Rei) i realitzen una temporada de somni.

Partit d’altíssim voltatge al Palau Blaugrana. El que estava en joc era ni més ni menys que la Lliga i tant el Barça com El Pozo volien aixecar el títol. Els jugadors han sortit a menjar-se el món i s’ha pogut comprovar la tensió entre ambdós equips en el primer minut de joc quan ja hi ha hagut la primera pica-baralla.

Final d’altíssim voltatge

La tònica de la final ha estat pràcticament idèntica als quatre partits anteriors. Control dels blaugrana, però les ocasions de perill les generaven els murcians. Els d’Andreu Plaza havien de vigilar els contraatacs i les ocasions a pilota aturada. Álex ha estat un dels referents ofensius del seu equip i quan faltaven 16 minuts pel final de la primera meitat ha tingut un cop de cap que ha aturat Juanjo.

El Pozo arbitre final LNFS Barca

Ambdós equips han comès errades fruit de la tensió i dels nervis i quan el primer gol podia ser per a qualsevol, el Barça ha estat més encertat. Esquerdinha ha aprofitat una jugada de córner per obrir la llauna i per fer vibrar el Palau, que un cop més no ha deixat d’animar el seu fins al final del matx.

El Pozo no es rendia, però no materialitzava les seves oportunitats. Els catalans han volgut ampliar la distància en el lluminós i quan faltaven 11 minuts Lozano ha enviat la pilota al travesser. A partir d’aquí, la final ha entrat en una dinàmica tòxica en la qual res bo podia passar. Els àrbitres han hagut d’aturar massa el partit, hi havia molta discussió i poc futbol sobre el parquet.

Ferrao ha perdonat la segona diana des del doble penal i El Pozo, tot i que no era superior, seguia ben viu. La final necessitava una aturada, els jugadors havien de respirar i tenir les idees més clares.

Lozano guanya ell sol la final

El Barça liderava el matx i la quarta Lliga estava a tocar, però no sentenciada. Ha estat llavors quan ha sorgit la figura del capità Sergio Lozano. Ell sol ha destrossat El Pozo amb dos gols espectaculars que han acabat de matar els murcians. Els visitants, a la desesperada, han provat de retallar diferències amb el porter jugador.

I han tingut el seu premi quan faltaven 5 minuts amb la diana d’Andresito i un gol als últims segons que no ha servit de res. L’esforç d’El Pozo no ha estat suficient. El Barça és el nou campió.