El Barça ha derrotat aquest diumenge a Portugal el conjunt amfitrió del Porto per un clar 4-2 a la final de la Lliga Europea d'hoquei sobre patins, aconseguint així per 22a vegada el màxim títol continental.

L'equip d'Edu Castro ha estat molt superior al seu rival en gairebé tot el partit, més concentrat per a la cita, molt resolutiu en les seves jugades d'atac, contra un Porto que ha abusat de les individualitats i ha estat precipitat, acusant potser la pressió de jugar a casa.

L'argentí Lucas Ordóñez ha signat als 12 minuts el primer gol per als blaugrana, que arribaven a la fase final de la competició europea pocs dies després d'haver guanyat l'OK Lliga amb absoluta superioritat davant els seus rivals, la qual cosa s'ha confirmat també avui sobre el parquet portuguès.

El Porto, lluny d'imprimir acció i rapidesa en les seves jugades, ha preferit seguir amb el seu plantejament, encara que sense èxit, fins que, un minut després del descans, Pablo Álvarez ha aconseguit el 2-0, i poc després, en una excel·lent acció personal, Pau Bargalló ha fet pujar el 3-0 al marcador.

Els portuguesos han reaccionat quan ho han vist tot perdut i Alves ha aprofitat un penal per una inoportuna acció d'Alvarez, per estrenar el marcador, encara que en primera instància Aitor Egurrola ha sabut aturar el llançament.

L'equip que entrena el català Guillem Cabestany s'ha animat i el capità Helder Nunes, d'un potent xut des de mitja pista, ha sorprès el porter blaugrana, col·locant un amenaçador 3-2 en el lluminós a 14 minuts pel final.

L'últim tram del partit ha estat elèctric, amb els dos equips gaudint d'oportunitats, encara que els nervis han anat apoderant-se dels locals, impotents davant la treballada defensa barcelonista. Una falta directa comesa per Reinaldo ha portat a la definitiva sentència amb el segon gol de Bargalló.

El Barça aconsegueix el triplet en la primera temporada d'Edu Castro a la banqueta del Palau Blaugrana.